Ongelooflijk seizoen voor Nigloland: 600.000 bezoekers!

Nigloland sloot het seizoen 2017 af met een recordaantal van 600.000 bezoekers. Het pretpark kijkt dit jaar opnieuw terug op een prachtig seizoen, de opkomst blijft stabiel in vergelijking met 2016, dat was een recordjaar voor het park.

 

Seizoen 2017 bevestigt de groei van het park

Nigloland eindigde het seizoen, voor het tweede opeenvolgende jaar, met  600.000 bezoekers  in 2017.  Het park, dat haar 30-jarig jubileum vierde, evenaart hiermee het vorige jaar. Een van de belangrijkste redenen van dit succes is de opening van twee nieuwe attracties in 2016 namelijk Le Donjon de l’Extrême en La Tour des Petits Fantômes, twee vrije val torens.

Dankzij deze nieuwigheden kwamen er heel wat bezoekers bij die afkomstig zijn van buiten de regio waar het park gelegen is.  Het park had dan wel een traag zomerseizoen vanwege de vaak negatieve weersaankondigingen maar desondanks mobiliseerden bezoekers zich om de dertigste verjaardag van het park te vieren. Nieuwe animaties en nieuwe decoraties hebben het publiek ook in seizoen 2017 naar het park weten te lokken.

 De zeer goede prijs-kwaliteitverhouding blijft ook een belangrijke troef voor het park. Het verleidt zowel gezinnen als jongere sensatiezoekers.

 

Nigloween: een belangrijke periode

Het herfstseizoen blijft de belangrijkste periode voor het park. Met 141.000 bezoekers, tegenover 135.000 vorig jaar (+ 4% versus 2016), noteert Nigloland een nieuw aanwezigheidsrecord in de maand oktober 2017. Elk jaar is het park volledig getransformeerd en biedt het de bezoekers ongezien veel entertainment voor Halloween, vuurwerk en steeds een indrukwekkender decor.

Deze nieuwe toename van opkomst bevestigt het succes van Nigloween, dit evenement is het echte hoogtepunt voor zowel bezoekers als voor het park.

 

Een vooruitblik naar 2018

Rodolphe Gélis, Operations Manager , is erg enthousiast aan het einde van zijn eerste seizoen in het management  :  “We hebben onze ambities dit jaar opnieuw behaald met 600.000 bezoekers! Dit seizoen was bijzonder belangrijk voor ons omdat we de 30e verjaardag van Nigloland vierden. We zijn erg blij dat bezoekers ons bezochten om dit jubileumseizoen te vieren. ” Voor 2018 hoopt Nigloland om nog meer dan 600.000 bezoekers te trekken.

Voor 2018 hoopt Nigloland verder te gaan dan 600.000 bezoekers. Om zijn doelen te bereiken, wil het park investeren in twee nieuwe attracties. “We hebben een dynamisch innovatiebeleid. Om onze klanten het komende seizoen te behouden, hebben we besloten om twee nieuwe attracties te creëren voor een familiepubliek, onze belangrijkste bezoekersgroep. We hopen dat deze nieuwe investering het park ten goede komt en dat bezoekers verbaasd zullen zijn, het zal een gelegenheid zijn om de twee nieuwe vrienden van Niglo te ontdekken! ” , Concludeert Rodolphe Gélis.