Eerste graafwerken voor Holiday Indoor gingen van start

Het Duitse Plopsa park Holiday Park opent volgend jaar een indoorgebied van 5.000 m2 groot. Sinds de overname van Holiday Park in 2010 investeerde de Plopsa Groep al meer dan 50 miljoen euro in het Duitse pretpark. Met de bouw van een indrukwekkende indoorzone komt daar nog eens 7,5 miljoen euro bij. De grootste investering tot nu toe.

 

De nieuwe overdekte zone, die ‘Holiday Indoor’ zal heten, wordt geopend in de zomer van 2018 en zal maar liefst 7 attracties en een theater bevatten. De investering kadert binnen het masterplan om van Holiday Park een all-weather bestemming te maken.

Eén van de attracties die in het indoor park gebouwd zal worden is een Windstar Z van Zamperla, een unieke attractie voor de Plopsa groep. Verder zal er een grote glijbaan komen, een achtbaan van Zierer en een Heidi Dierenmolen van de Nederlandse bouwer Wooddesign.

Onlangs begonnen de eerste graafwerken in het park. Het podium verdween van het centrale dorpsplein.

 

“Holiday Indoor zal net als onze andere projecten op-en-top gethematiseerd zijn. We hebben ons laten inspireren door de reeds bestaande Plopsa-indoorparken Mayaland in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden.”, legt Steve Van den Kerkhof uit. “Maar het allerbelangrijkste is dat we een ambitieuze weg inslaan met Holiday Park. Naar het voorbeeld van Plopsaland De Panne zullen we er de komende jaren sterk investeren en uitbreiden. Zo willen we, na de realisatie van de indoorzone, ons masterplan in de nabije toekomst vervolledigen met de bouw van een waterpark dat grenst aan het park!”

 

Bron: Plopsa

Foto’s: Holidaypark-up-to-date