Mirabilandia deelt enkele concepttekeningen van het nieuwe Ducati-World

Enkele dagen geleden maakte de pretparkgroep Parques Reunidos bekend stevig te gaan investeren in het Italiaanse park Mirabilandia. Het park krijgt een themazone die helemaal  in het teken zal staan van het motorfietsmerk Ducati.

 

Het Italiaanse pretpark Mirabilandia mag zich verheugen op de komst van een nieuw themagebied met achtbaan, dat maakte men onlangs bekend. In deze zone zullen de bezoekers de wereld ontdekken van het motorfietsmerk Ducati, eveneens ontstaan in de regio waarin het park ligt.

 

De zone lijkt rond het Reuzenrad gebouwd te gaan worden, Behalve de bestaande attracties als het reuzenrad en de kartingbaan zullen ook enkele nieuwigheden komen. De grootste nieuwigheid wordt een achtbaan. Als we de tekening mogen geloven zal dit een Spike Coaster worden van de Duitse bouwer Maurer Rides. De lay-out op de concepttekening is mogelijk nog niet definitief, maar zoals de achtbaan nu voorgesteld wordt zal men tegen elkaar kunnen racen.

 

De Spike Coaster werd als prototype, na heel wat problemen, voor het eerst geopend in het Duitse Skyline Park. Sky Dragster, zoals deze achtbaan noemt, bereikt zijn snelheid van 60 km/u niet via een klassieke lancering of Lifthill, maar wel via een elektrische aandrijving, die vastgemaakt is aan de track waar het treintje over rijdt. Hierdoor is Sky Dragster eigenlijk een zogenaamde Powered Coaster. Het unieke aan deze attractie is dat de bezoekers zelf de snelheid kunnen bepalen en daarmee ook de kracht van de lancering uiteraard. Dit gebeurt aan de hand van een touchscreen, die verwerkt is in de trein.

 

 

Bron en foto’s: Mirabilandia