Icon achtbaan gaat de hoogte in bij Blackpool Pleasure Beach

Icon is een van de meest gevolgde bouwprojecten uit het VK momenteel. Blackpool Pleasure Beach pakt dan ook groots uit met een achtbaan die meerdere lanceringen bevat. Icon wordt de dertiende achtbaan van het pretpark en moet het nieuwe paradepaardje worden van het Britse pretpark.

 

De nieuwe achtbaan Icon zal twee lanceringen bevatten, eentje vanuit stilstand, de tweede al rollend. De achtbaan wordt zo gebouwd dat ze vijf andere attracties kruist waaronder de megacoaster Big One, maar ook Steeplechase, Big Dipper, Pleasure Beach Express en Grand Prix.

Het park is al behoorlijk vol gebouwd, het was dan ook geen gemakkelijke opgave om deze achtbaan te laten passen in het geheel, maar liefst 44800 uren werden er besteed aan het ontwerpen van deze attractie. Deputy Managing Director of Blackpool Pleasure Beach, Nick Thompson, vertelde dat men al vijf jaar deze nieuwkomer aan het plannen waren.

Al dat plannen begint nu zijn vruchten af te werpen, want na het arriveren van de achtbaanonderdelen in het park is men nu begonnen met de echte opbouw van de baan.

 

De achtbaan zal een hoogte hebben van 27 meter en een daling van 22 meter. Tijdens de rit ervaar je 4.3G krachten, het ritje zal 2,30 minuten duren, aan een topsnelheid van 80 km/u. De achtbaan zal 1140 meter lang worden. Verder krijgt de achtbaan twee inversies.

 

 

Meer updates over deze baan vind u hier.

 

Bron en foto’s: Blackpool Pleasure Beach