Succesverhaal Puy Du Fou zet zich door

Puy du Fou, het tweede grootste themapark van Frankrijk, heeft zojuist het seizoen 2017 afgesloten met een record aantal bezoekers van 2.260.000. Het park werd in het verleden twee keer verkozen tot Beste park ter wereld* en sleepte in 2016 met de show ‘Le Dernier Panache’** een Oscar in de wacht voor de beste creatie ter wereld. De voorverkoop voor het seizoen 2018 en daarmee ook Cinéscénie – de grootste show die het park rijk is – die op maandag 2 oktober begon, kende een vliegende start met zo’n 82.000 verkochte toegangskaarten binnen 24 uur.

 

Succesvol seizoen 2017

In het seizoen 2017 barstte Puy du Fou van de creativiteit, met 2 nieuwe spektakels; ‘Le Grand Carillon’ en ‘Le Ballet des Sapeurs’, een vijfde themahotel; ‘La Citadelle’ en tal van vernieuwingen in de show Cinéscénie, het grootste spektakel ter wereld. Bovendien groeit Puy du Fou internationaal fors met een nieuw spektakelpark in het Spaanse Toledo, bedacht en gebouwd door Puy du Fou, dat in 2019 zijn deuren opent. Bezoekers van het Franse themapark verblijven tegenwoordig langer op de bestemming ‘Puy du Fou’. Want tegenwoordig opteert zowat 50% van de bezoekers ervoor om twee tot drie dagen in Puy du Fou te verblijven (40% in 2016). Bovendien is het nieuwste themahotel van Puy du Fou, ‘La Citadelle’, een enorm succes, met een tevredenheidsgraad van 97% bij de bezoekers.

 

Veelbelovend seizoen 2018

Op maandag 2 oktober ging de voorverkoop voor het seizoen 2018 van start. Alle tickets voor het Grote Park, Cinéscénie en arrangementen zijn sindsdien verkrijgbaar. Met een nieuw recordaantal boekingen – 82.310 toegangsbewijzen en 8.532 geboekte kamers binnen 24 uur – ziet het komende seizoen er alvast veelbelovend uit. Bovendien blijft Puy du Fou innoveren en zal het publiek opnieuw verrast worden met niet te stoppen creativiteit binnen sterke, originele concepten en grote historische shows die uitpuilen van de allernieuwste technologische snufjes. Shows die volledig zijn uitgedacht door de teams van Puy du Fou zelf.

 

Meer informatie

In 2018 zal Puy du Fou voor het eerst gedurende een langere geopend zijn, namelijk van 6 april tot 4 november 2018.

 

Tickets Thema Park vanaf € 25

Arrangementen ‘Park + Hotel’ vanaf € 59

 

Alle informatie over boekingen is te vinden in de brochure 2018, te downloaden via deze link.

*Thea Classic Award 2012 en Applause Award 2014

**Thea Award for outstanding achievement – live show 2017

 

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award).  Vandaag is het het tweede grootste themapark van Frankrijk met 2 260 000 bezoekers in 2017. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 3 800 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (60 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 27 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 600 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen.