Spectaculaire Vekoma achtbaan in opbouw bij Changsha Oriental Heritage

De Fantawild groep in China blijft continu investeren in nieuwe parken. In 2017 kwamen er twee parken bij in de groep en voor 2018 staan opnieuw vier nieuwe parken in de steigers. In een van die parken werd een spectaculaire achtbaan van Vekoma opgebouwd.

 

In China lijkt de pretpark business echt te boomen. Een van de grootste spelers op de markt is de Fantawild groep, die tot op heden al 22 parken telt. Dit jaar opende de groep al het park Oriental Heritage in Tong’an en later dit jaar opent ook nog eens Fantawild de deuren in Qingxiu.

Voor volgend jaar staan maar liefst vier nieuwe parken op de planning. Een van die parken is het Oriental Heritage park in Changsa. Hier zal de blikvanger een achtbaan van de Nederlandere bouwer Vekoma worden.

 

Deze nieuwe achtbaan is van het type Space Warp Launch Coaster. Dit type vinden we ook terug in het Poolse park Energylandia met Formula. Het verschil tussen de achtbanen wordt dat de Chinese variant een traditionele lifthill krijgt, terwijl Formula een lancering heeft. Ook het einde van de rit is lichtjes anders.

 

Formula

 

 

Bron: VHCoasters