Eerste footers geplaatst voor nieuwe Wing Coaster Toverland

De bouwwerken in Toverland zijn de afgelopen dagen weer een stapje verder gegaan. Zo vonden er nieuwe werkzaamheden plaats voor de nieuwe Wing Coaster “Fēnix”, de boat ride “Merlin’s Quest” en de nieuwe ingang voor het park.

 

De afgelopen dagen heeft Toverland niet stilgezeten omtrent de werken voor het nieuwe themagebied Avalon. De eerste footers van de Wing Coaster Fēnix werden geplaatst. Fēnix wordt de langste Wing Coaster van Europa en de eerste in de Benelux. De rollercoaster zal een snelheid behalen van 95 km/u en wordt 40 meter hoog. De 813 meter lange track zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Bolliger & Mabillard. Fēnix wordt de eerste achtbaan in Toverland waarbij de bezoekers overkop kunnen gaan, dit zal drie keer gebeuren.

Naast de werken voor de achtbaan werd er ook beton gestort voor het darkride-gedeelte van de boatride Merlin’s Quest. Ook werd er al beton gestort voor een gebouw van de boat ride. Nog meer beton werd gestort bij de locatie van de nieuwe ingang voor Toverland. Er werden ook al heel wat blokken geplaatst dicht bij de muur van Djengu River.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: hyyyper (themepark.nl)