Hoogste punt van Steel Vengeance bereikt in Cedar Point

In het Amerikaanse pretpark Cedar Point is het hoogste punt bereikt bij de bouwwerkzaamheden van de nieuwe spectaculaire achtbaan die in 2018 moet openen. Ondertussen is men ook bezig met de afwerking van de adembenemende first drop die loodrecht naar beneden gaat.

 

In Cedar Point, dat gelegen ligt in de Amerikaanse staat Ohio, hebben de bouwwerken van de nieuwe achtbaan Steel Vengeance het hoogste punt bereikt. De achtbaan heeft een hoogte van 62,5 meter en is daarmee de hoogste hybride achtbaan in de wereld. Nadat het treintje het hoogste punt bereikt heeft, is er een drop van 61 meter die loodrecht naar beneden gaat, waardoor bezoekers met een duizelingwekkende snelheid van 119,1 km/u richting de grond naar beneden razen.

Hierna volgt een achtbaanrit van 2 minuten en half over een track van 1749,6 meter, waarbij de bezoekers maar liefst 4 keer overkop gaan. De achtbaan heeft heel wat speciale elementen en gebankte bochten. De rollercoaster wordt gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction.

 

Rocky Mountain Construction vormde de oude houten achtbaan Mean Streak om naar de nieuwe moderne hybride achtbaan Steel Vengeance. De oude Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en behaalde een snelheid van 104,6 km/u. De achtbaan had een first drop van 52° en het parcours had een lengte van 1654,1 meter. Alle statistieken zijn dus serieus naar boven getrokken. Hierdoor zal Steel Vengeance de snelste, hoogste, langste en steilste hybride achtbaan in de wereld worden en de rollercoaster telt eveneens de meeste inversies van alle hybride achtbanen in de wereld.

 

De laatste nieuwtjes en updates over het interessante project kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: CP Rundown