Bouwwerken grootste Europese Mega Coaster van start gegaan

Er is een belangrijke stap gezet in de pretparkwereld. De bouw van Europa’s grootste Mega Coaster is van start gegaan in het Poolse pretpark Energylandia. De rollercoaster moet opengaan in 2018 en wordt zowel de snelste en hoogste Mega Coaster van Europa. Met de start van de bouwwerken werd eveneens de naam van de rollercoaster onthuld.

 

De grootste Mega Coaster in Europa:

De achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides en is speciaal op maat gemaakt voor Energylandia. De rollercoaster zal maar liefst 77 meter hoog worden en zal een drop krijgen van 81 meter. De first drop zal een hellingsgraad van 85 graden kennen en eindigt in een tunnel die 4 meter onder de grond ligt. Terwijl de trein door deze tunnel raast, zal er een snelheid bereikt worden van 140 km/u! Daarnaast wordt het de 6de snelste en 6de hoogste achtbaan in de wereld met een klassieke kettinglift. De Mega Coaster zal een lengte krijgen van 1.450 meter en heel wat speciale elementen. Dankzij al deze elementen wordt deze achtbaan de grootste Mega Coaster van Europa en hij zal zowel de snelste als de hoogste van het continent worden.

 

Na de spectaculaire first drop, alsook na de tunnel, volgt een ‘Ejector Airtime Hill’ en een ‘Twist and Dive’-element waarbij de bezoekers tegen hoge snelheid richting de grond rijden. Na dit element volgt een ‘High-speed Overbankedhill’, een ‘Offset Speed Bump’, een ‘Flooterairtimehill’en een ‘Panoramic Wave Turn’. De rit vervolgt met een ‘Speed bump’ en ‘Stengel Dive’. Verder volgt er ook nog een splash in het water, een ‘Stengel Dive’, om vervolgens met een overbanked turn in ‘Double S-Curves’ terecht te komen. Tot slot eindigt de rit met een ’S-Hump With Airtime’ en een ‘Ejector Airtime Hill’ met watereffecten. Wil je weten wat Intamin hier allemaal mee bedoelt, dan kan je best onderstaande video bekijken die zowel een offride als een onride van de achtbaan laat zien.

 

 

 

Bouwwerken gestart en naam bekend gemaakt:

Ondertussen zijn de eerste bouwwerkzaamheden van start gegaan voor deze unieke achtbaan. Momenteel is het park bezig met de grondvoorbereidingswerken. Hierbij werd ook voor het eerst de naam onthuld van de achtbaan. De Mega Coaster krijgt de naam Hyperion en wordt de twaalfde achtbaan van het park in amper 5 jaar tijd. Dit jaar pakte het Poolse pretpark ook nog eens uit met maar liefst 19 nieuwigheden. Tegen 2020 wil het park nog eens 3 nieuwe rollercoasters openen waaronder een mijntrein achtbaan, een watercoaster met meerdere lanceringen die 5 keer overkop gaat en de eerste gelanceerde houten achtbaan van Europa. Hiermee is Energylandia het snelst groeiende pretpark in Europa. Het park opende tenslotte pas in de zomervakantie van 2014 voor het eerst haar deuren. Meer nieuwe info over het park vind je hier terug.

 

Foto en Video: Energylandia