Energylandia kondigt Mine Train rollercoaster aan

Nog maar enkele dagen geleden brachten we het nieuws dat Energylandia twee sensationele achtbanen heeft gepland voor 2020, nu komt daar ook nog eens een Mine Train rollercoaster bij. Eerder dit jaar werd er ook al de grootste Mega Coaster van Europa aangekondigd voor 2018 en dit jaar werden er maar liefst 19 nieuwigheden geopend waaronder 4 achtbanen.

 

De aankondigingen lijken maar niet op te houden voor het Poolse pretpark Energylandia. In 2014 opende het gloednieuwe pretpark voor het eerst haar deuren en vier jaar later heeft het pretpark al 11 achtbanen in haar bezit. In de komende jaren komen daar nog eens vier rollercoasters bij. Om te beginnen is er de Mega Coaster die volgend jaar in 2018 moet openen. Voor 2020 kondigde het pretpark een Water Coaster en houten achtbaan aan en nu is er ook nog een Mine Train bekend gemaakt.

De Mine Train zal een van de grootste Mine Train-achtbanen in de wereld worden. Energylandia heeft namelijk een openbare aanbesteding ingediend waarbij ze op zoek zijn naar een fabrikant die een grote Mine Train wilt bouwen.

De achtbaan moet minstens een snelheid hebben van 50 km/u en minstens 15 meter hoog worden. Over het parcours van meer dan 1200 meter moeten er minstens 3 lift hills komen. De rit mag ook niet korter duren dan 186 seconden, wat iets meer dan 3 minuten is. Kinderen vanaf 1 meter groot moeten in de attractie kunnen plaats nemen. Er moeten minstens 3 treinen komen die voor een capaciteit van 1300 personen per uur moeten zorgen.

Een van de bekendste bouwers voor Mine Train achtbanen is de Nederlandse fabrikant Vekoma. Zij bouwden Mine Train achtbanen zoals Calamity Mine in Walibi Belgium (België), Colorado Adventure in Phantasialand (Duitsland), Big Thunder Mountain in Disneyland Paris (Frankrijk) en Mammut in Gardaland (Italië).

 

 

Bron: Energylandia