Linnanmäki opent nieuwe attractie

Het Finse pretpark Linnanmäki, gelegen in de hoofdstad Helsinki, kent heel wat toffe attracties. Denk maar aan de verschillende achtbanen zoals de Ball Coaster Kirnu, Ukko de Skywheel Coaster of de houten achtbaan Vuoristorata. Dit jaar investeerde het park in een nieuwe attractie. Deze zal door het leven gaan als Magia.

 

Bezoekers van Linnanmäki kunnen dit jaar een nieuwe attractie ontdekken, genaamd Magia. Het betreft een nieuwe go-round attractie. Magia neemt de inzittenden mee op een supersnelle tocht.

Magia is 15 meter hoog en er kunnen maximaal 20 personen per rit plaatsnemen.
De zitjes zijn gemonteerd op een roterende schijf. Deze schijf draait tijdens de rit rond als een losgeslagen tol. Alsof dat nog niet genoeg is, is deze schijf op zijn beurt gemonteerd op een schuine gondelarm, die ook zelf roterend is. Deze kan zowel draaien met de wijzers van de klok mee als tegenovergesteld. Een sterke maag is aanbevolen voor deze rit. Bezoekers moeten wel minstens 1,40 meter hoog zijn willen ze gebruik maken van deze unieke attractie. Magia vervangt de attractie Kieppi.

 

 

 

Magia is niet de enige nieuwigheid dit jaar in het Finse Linnanmäki. Zo komt er ook een nieuwe 4D-film, met de personages uit de bekende Ice Age films in de hoofdrollen.
Wil je dit park leren kennen? Lees dan ons sfeerverslag over dit toffe parkje, dit kan je hier vinden.

 

 

Bron: Parkerlebnis