Pools attractiepark Śląskie Wesołe Miasteczko veranderde van naam

Goed nieuws voor de pretparkfans. Het Poolse pretpark met de verschrikkelijk moeilijke naam om uit te spreken “Śląskie Wesołe Miasteczko”, is van naam veranderd. Het Poolse pretpark gaat vanaf nu door het leven als Legendia.

 

Pretparkfans hoeven eindelijk geen tong brekende toeren meer uit te halen nu het Poolse pretpark Śląskie Wesołe Miasteczko van naam veranderd is. De naam was niet te onthouden en niet uit te spreken voor de meeste achtbaanfans. Tot voor kort was dit ook helemaal nog geen probleem, want geen enkele pretparkfanaat keek naar Polen als er gesproken werd over pretparken en achtbanen. Maar daar kwam sinds kort verandering in.

Had iemand twee jaar geleden gevraagd, “Ben jij al eens in Śląskie Wesołe Miasteczko geweest?”, dan had zelf de meest doorwinterde pretpark fan met een verdwaasde blik gekeken en moeten vragen: “Huh? Wie of wat is dat?”. Maar dit veranderde allemaal toen de Poolse energiedrankfabrikant Energy 2000 besloot om een pretpark te gaan bouwen.

In Polen is Energy 2000 een bekend merk van energiedrank. Het merk dat zich vooral focust op jongeren, opende ook al verschillende hype discotheken in het land onder de naam “Energy 2000”. In 2014 opende Energy 2000 ook hun eerste pretpark, het kreeg de naam Energylandia. Energylandia betekende een hele revolutie in de pretparkindustrie in Polen en bracht Polen op de Europese kaart voor achtbaanfans.

Het pretpark opende met 3 achtbanen en bouwde het jaar erna nog maar liefst 3 achtbanen er bij. Vorig jaar opende een spectaculaire gelanceerde achtbaan in het park en dit jaar staan er alweer 4 nieuwe rollercoasters op de planning. Maar daar blijft het niet bij, want volgend jaar zal de hoogste en snelste mega coaster van Europa gebouwd worden in dit park. Dit wordt dan al de 12 nieuwe achtbaan op 5 jaar tijd voor Energylandia. Alle bouwwerkzaamheden kan je hier volgen.

 

Śląskie Wesołe Miasteczko dat in 1956 de deuren opende en sinds begin jaren 2000 achtbanen begon te plaatsen in het pretpark, voelde de concurrentie van Energylandia natuurlijk meteen. Het pretpark besloot om zich volledig te laten rebranden door het Nederlandse decoratiebedrijf Jora Vision. Het pretpark kreeg een volledige nieuwe look en daar hoort nu ook de nieuwe naam Legendia bij.

“En waarom moeten we dan Legendia kennen?” hoor ik jullie misschien al wel denken… Wel het pretpark gaat de concurrentie van Energylandia natuurlijk niet alleen maar aan met een rebranding en nieuwe naam. Nee, het pretpark opent ook een spectaculaire nieuwe achtbaan met de naam Lech Coaster.

Lech Coaster is een Looping Coaster die gebouwd is door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan is maar liefst 40 meter hoog en behaald een snelheid van 95 km/u. Tijdens de rit van 908 meter gaan de inzittenden 3 keer overkop. De Lech Coaster was een investering van 4,36 miljoen euro en moet in juli van 2017 openen. De achtbaan is gebouwd rond en door een kasteeltje en gaat ook over het land en boven het water. Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

In totaal heeft Legendia 4 achtbanen die gericht zijn op jongeren, daarvan gaan er twee overkop. De andere Looping Coaster is Tornado. Tornado werd gebouwd door de Franse achtbaanbouwer Soquet. Het is de enige achtbaan van de Franse bouwer die overkop gaat. De rollercoaster bevat 2 loopings vlak na elkaar.

 

 

Bron: rcdb, Legendia