Uitgelicht: Bob – Efteling

De Bob in de Efteling is een achtbaan die niet over rails loopt, maar door een vaargeul die de typische Bobsleewedstrijden moet nabootsen. De naam Bob is de officiële naam die de Efteling hanteert, maar je kan ook andere benamingen terugvinden in het park als Bobbaan, Swiss Bob en Bobslee. Swiss Bob duidt op het type achtbaan, deze werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en werd geopend in 1985.

bobbaan-copy

 

Deze achtbaan van Intamin Amusement Rides is een buitenbeentje, door de speciale baan waardoor de Bobs racen. Deze karretjes werden in 2005 vervangen, voorheen zat je met z’n zessen achter elkaar op drie stoeltjes. De nieuwe karretjes bieden eveneens plaats aan zes personen, maar dan per twee naast elkaar.

De achtbaan heeft een Oostenrijks/Zwitsers thema en is toegankelijk voor kinderen vanaf dat ze zelfstandig kunnen lopen, waardoor dit een achtbaan is waar velen een allereerste ervaring konden opdoen.

De Bob is een achtbaan van 524 meter lang en 20 meter hoog, goed voor een snelheid van 60 km/u.