Tayto Park opent waterattractie van formaat

Het Ierse park – Tayto Park – opent dit jaar opnieuw een attractie van formaat. Na de opening van de houten achtbaan Chu Chulain en heel wat andere attracties, komt er dit jaar een waterattractie bij.

 

Sinds de opening investeerde Tayto Park al meer dan € 50 miljoen en zal ook blijven investeren. Het park is momenteel al bezig met de bouw van een waterattractie die € 5,7 miljoen kost. Deze attractie zal openen in de zomer van dit jaar.

Het gaat om een log flume die een Viking thema zal krijgen. De attractie zal 1,7 miljoen liter water bevatten en komt in een Vikingdorp te liggen. Vijf Vikingschepen worden nagebouwd evenals 20 levensgrote Vikings.

Meer dan tien ton staal en 500 ton beton werden al gebruikt bij de bouw. De bouwers leerden hiervoor de technieken die de Vikings ook al gebruikten, om het er zo levensecht mogelijk te doen uit zien.

De plannen van Tayto Park houden echter niet op met deze log flume, voor 2019 staat namelijk een grote achtbaan op de planning. Aan de nieuwe achtbaan hangt een prijskaartje vast van maar liefst € 17,5 miljoen.

 

Bron: irishmirror