Nieuwe achtbaan Energylandia loopt door huisje heen

Het Poolse pretpark Energylandia heeft nieuwe concept-arts gedeeld. Op deze concept-arts zien we de Boomerang Coaster die door een huisje zal rijden. Bezoekers kunnen binnenkort instappen in deze Vekoma Boomerang en zullen nadien zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping trotseren.

 

Op amper een week tijd werd de volledige achtbaan gebouwd. Alle stukken track werden aan elkaar gezet zodat nu gestart kan worden met de werken voor de thematisering rondom de achtbaan. Boomerang Coaster zal volledig gebouwd worden rond en door een huisje. Het station is gelegen op de gelijksvloer in het huisje, hier zullen alle bezoekers in- en uitstappen. Ook op het einde van het parcours zal de achtbaan opnieuw door het gebouw lopen, ditmaal door de bovenverdieping. De Boomerang Coaster heeft een opvallende paarse kleur gekregen.

 

De nieuwe attractie wordt een “Family Boomerang Coaster” gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Het wordt niet de standaardversie zoals we die het beste kennen, maar een speciale aangepaste versie op maat gemaakt voor Energylandia. Tijdens de rit zullen de bezoekers zowel voorwaarts en achterwaarts het volledige parcours afleggen.

De achtbaan zal een hoogte krijgen van 25 meter en een snelheid van 70 km/u. Hiermee verbreekt die het gloednieuwe record van Raik in Phantasialand. Toen pakte het Duitse pretpark nog uit met de snelste “Family Boomerang Coaster” ter wereld en legde het snelheidsrecord op 62 km/u. Energylandia zal met de aangekondigde 70 km/u vlotjes over dit record heengaan.

 

Een overzicht van alle nieuwigheden en bouwwerkzaamheden kan je hier terugvinden.

 

 

Foto’s: Energylandia