Natuurorganisatie IVN en Efteling slaan handen ineen

De Efteling bouwt momenteel – in het noordelijk deel van natuurgebied het Loonsche Land – een nieuw vakantiepark met 1.000 bedden. Het nieuwe vakantiepark beslaat ruim 8 van de in totaal 60 hectare natuurgebied Loonsche Land dat eigendom is van de Efteling. Vandaag maken de Efteling en IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, bekend samen te gaan werken om gasten van het nieuwe vakantiepark te laten zien en beleven hoe leuk en belangrijk de natuur is. Vakantiepark Efteling Loonsche Land opent op woensdag 31 mei 2017, op de 65e verjaardag van de Efteling.

 

Rondleidingen, scharrelboxen en meer

De samenwerking behelst een aantal zaken op gebied van natuurbeleving. Zo wordt vanaf juni gestart met wekelijkse rondleidingen voor gasten van het vakantiepark door IVN-Natuurgidsen. In circa anderhalf uur geven zij uitleg over de flora, fauna en cultuurhistorie van natuurgebied het Loonsche Land of Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Daarnaast zijn speciaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar in het vakantiepark ‘scharrelboxen’ te verkrijgen. Boxen met opdrachten en materialen om kinderen aan de hand van verschillende thema’s de natuur in het vakantiepark te laten ontdekken. Verder leidt IVN een groep Efteling medewerkers op als ‘gastheer van het landschap’. Zodoende kunnen zij het verhaal van het Brabantse landschap algemeen en natuurgebied het Loonsche Land in het bijzonder aan geïnteresseerden vertellen.

 

Natuur in het vakantiepark

Vakantiepark Efteling Loonsche Land telt een hotel en knusse vakantiewoningen verscholen in het groen. De accommodaties zorgen alleen al door hun ligging boven, op en onder de grond voor een speciale natuurlijke beleving. Ivo Südmeier, Beleidsmanager Natuur & Landschap bij de Efteling, licht de reden voor de samenwerking toe: “Storytelling en beleving zit in ons DNA, fijn dat we in IVN een partner hebben gevonden die ons helpt dit door te vertalen naar de natuur. Voor de Efteling is duurzaamheid, of eigenlijk de zorg voor de leefomgeving, een vertrouwd begrip. Al sinds de oprichting in 1952 is het doel van Stichting Natuurpark de Efteling om dé plek te zijn waar families een bijzondere tijd met elkaar beleven in een natuurlijke omgeving en te ontsnappen aan het leven van alledag. Met behulp van deze initiatieven kunnen we de natuurlijke beleving nog dichter bij de gasten van Vakantiepark Efteling Loonsche Land brengen.”

 

Over IVN

Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) laat jong en oud de natuur van dichtbij beleven. 25.000 leden en vrijwilligers en 120 beroepskrachten laten zien hoe fascinerend, leuk, gezond en belangrijk de natuur is. Thuis, in de buurt, in de Nationale Parken en op school. IVN focust zich op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur & Recreatie, Natuur & Gezondheid en Groen in de Buurt. Zelf leren, beleven en doen staan altijd centraal.