Treinen van Gold Rush in Slagharen werden op de achtbaan geplaatst

De treinen van de nieuwe spectaculaire gelanceerde achtbaan Gold Rush in het Nederlandse attractiepark Slagharen zijn op de track geplaatst. Hierdoor zal de komende dagen gestart kunnen worden met het testen van de achtbaan. De voorziene opening is gepland voor 13 april.

 

Gold Rush is een gelanceerde achtbaan die gebouwd werd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Bezoekers van deze attractie zullen tot driemaal toe gelanceerd worden, dit zowel voorwaarts als achterwaarts. De baan is 33 meter hoog en 400 meter lang en zal een topsnelheid halen van 95 km/u. Door de verschillende lanceringen legt de trein in totaal 620 meter af tijdens één ritje. Bezoekers mogen zich verwachten aan 2 inversie elementen, een sidewinder en een dive loop.

De gehele attractie zal baden in een sfeertje dat ons zal doen denken aan de periode waarin de goudkoorts toesloeg in het Amerika van de 19de eeuw. De treinen werden logischerwijs gethematiseerd naar een oude Western-stoomlocomotief. Vooraan op de trein prijken 2 lampen en een enorme stalen treinbumper. De trein biedt plaats aan 20 passagiers per rit.

Twee weken geleden werden de treinen afgeleverd in het pretpark. Nu dat de treinen op de track staan kan het niet lang meer duren voor de testritten van start gaan. Binnen een dikke week zal Gold Rush geopend worden. De plechtigheid vindt plaats op 13 april in aanwezigheid van de internationale pers.

 

Meer bouwupdates vind je hier.

 

Foto’s: Slagharen