Blackpool Pleasure Beach voltooid eerste fase voor nieuwe achtbaan

Er is een nieuwe mijlpaal bereikt bij de bouw van de spectaculaire nieuwe gelanceerde achtbaan in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach. Ongeveer 80% van de funderingen voor de allereerste multi-launch-coaster in Groot-Brittannië is af.

 

De nieuwe achtbaan heeft de werknaam Construction 2018 gekregen en moet, zoals de naam het doet vermoeden, openen in het voorjaar van 2018. Ondertussen is 80% van de funderingen voor de achtbaan geplaatst.

Tijdens het proces is er meer dan 5500 ton grond uitgegraven om het terrein voor te bereiden. Meer dan 8000 meter aan geprefabriceerde betonnen en stalen palen werden tot 12 meter diep de grond ingegraven.

In totaal steken 282 zwarte palen 1,2 meter de grond uit die de belangrijkste delen voor de constructie markeren. In totaal zal de 16,25 miljoen pond kostende achtbaan, 15 keer een interactie hebben met een andere attractie, dit is een wereldrecord.

 

 

Alex Payne, de Technisch Directeur van Blackpool Pleasure Beach, zei: “We zijn erg blij met de vorderingen tot nu toe. Bij een project van deze omvang zijn er tal van moeilijkheden en uitdagingen die we moeten doorstaan. Vijf jaar van zorgvuldige planning en de ontwikkelingen in de technologie hebben ons echter in staat gesteld om alles te plannen tot op de millimeter. Het werk aan de funderingen is zeer dicht bij de voltooiing. Onze focus zal dan verhuizen naar fase twee. Dan zal de elektriciteit gelegd worden en het sub-station gebouwd worden.”

Construction 2018 wordt een achtbaan met meerdere lanceringen gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. De achtbaan wordt 27 meter hoog en zal een drop krijgen van 25 meter. Tijdens de rit zal er een snelheid van 80 km/u bereikt worden en krijgen de bezoekers krachten tot 4,3 G te verwerken. De rollercoaster wordt 1143 meter lang en zal 2 inversies bevatten.

 

De volledige bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Bron: Blackpool Pleasure Beach