Bekijk hier de eerste onride van InvadR in Busch Gardens Williamsburg

De eerste onride beelden van de nieuwe achtbaan in het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg zijn een feit. InvadR is een houten achtbaan die gebouwd werd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International, het is de eerste houten achtbaan van het park.

 

Exact een jaar geleden kondigde het Amerikaanse pretpark aan dat ze hun allereerste houten achtbaan zouden bouwen. De weken daarvoor waren ze druk bezig geweest om de fans warm te maken voor de nieuwe attractie door allerhande teasers naar buiten te brengen. Na de bekendmaking van het project, konden de fans van Busch Gardens Williamsburg stemmen voor zowel de naam als het logo van de achtbaan. In april van 2016 werd de naam bekendgemaakt, dit werd InvadR. In augustus van datzelfde jaar werd dan ook het logo bekendgemaakt. In oktober van 2016 gingen de bouwwerken voor het eerst de hoogte in en in november werden de treinen voorgesteld. Eerder deze maand werden de bouwwerken voltooid en vonden de eerste testritten plaats. Nu is ook de eerste onride verschenen.

 

De nieuwe houten achtbaan behaald een snelheid van 77,2 km/u tijdens de first drop van 22,6 meter diep. InvadR heeft een stalen draagconstructie waardoor we de achtbaan bij de hybriden kunnen kwalificeren. De track zelf is wel in hout waardoor het gevoel tijdens de rit hetzelfde zal zijn als bij een volledig houten achtbaan. De naam en het logo van de achtbaan mochten de fans zelf kiezen. Er waren verschillende mogelijkheden vooraf opgesteld en uiteindelijk kwam InvadR uit de bus. Ondertussen is de bouw van de achtbaan volledig afgerond, een video van het geleverde werk kan je hieronder bekijken.

Tijdens de bouw van de achtbaan werd er nog een wijziging doorgevoerd. InvadR kreeg op het laatste moment een extra tunnel op het parcours. De first drop werd voor ¾ overkapt waardoor bijna de volledige afdaling in het donker zal verlopen. Op het einde van de drop verdwijnt de achtbaantrein in een tunneltje onder de grond. De wijziging werd doorgevoerd om het snelheidsgevoel op de achtbaan te verhogen.

De Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International stond in voor de bouw van InvadR. De houten achtbaan heeft de Millennium Flyer treinen gekregen van de voormalige houten achtbaan Gwazi in Busch Gardens Tampa. Gwazi was een duellerende houten achtbaan die begin 2015 gesloten werd. Momenteel staan de beide achtbaantracks nog steeds in het park, maar de kans lijkt bijzonder klein dat de achtbanen nog ooit zullen heropenen.

 

Hier kan je het volledige project op de voet volgen.

 

 

Video: Busch Gardens Williamsburg