Skyline Park opende eerste van de twee nieuwe achtbanen

Het Duitse pretpark Skyline Park heeft haar eerste van twee nieuwe achtbanen geopend. Kids Spin is de kleinste van de twee nieuwe achtbanen en speciaal gemaakt voor de jonge kinderen.

 

Kids Spin is een Spinning Coaster van de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. Tijdens een ritje in de achtbaan kunnen 16 bezoekers tegelijkertijd plezier beleven. De achtbaan is 7 meter hoog en behaald een snelheid van 30 km/u. De tracklengte van 113 meter wordt meerdere keren afgelegd.

 

De tweede achtbaan die Skyline Park zal openen is Sky Dragster, dit wordt een achtbaan die weggelegd is voor de durvers. Sky Dragster is een uniek prototype en werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Maurer Rides. Bezoekers zullen de snelheid tijdens het parcours zelf kunnen bepalen. De achtbaan is 12 meter hoog en 400 meter lang. Tijdens de lancering zal er een acceleratie van 1,2 G krachten bereikt worden, dit is hoger dan bij een Formule 1-wagen. Bezoekers die voluit gaan kunnen een snelheid tot 60 km/u behalen.

 

 

Video’s: Skyfans