Rocky Mountain Construction gestart met de ombouw van Hurler

De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction is gestart met de ombouw van de houten achtbaan Hurler naar een stalen hybride achtbaan. Het wordt uitkijken naar het eindresultaat dat moet af zijn tegen de start van het nieuwe seizoen in 2018.

 

Op het einde van 2015 werd de houten achtbaan gesloten. Het was niet meteen duidelijk waarom dit was. Er ging het gerucht de ronde dat de houten achtbaan omgebouwd zou worden naar een hybride achtbaan. Uiteindelijk duurde het nog tot eind 2016 vooraleer het gerucht bevestigd werd door het pretpark. Toen eind maart de eerste bouwkranen van Rocky Mountain Construction aankwamen in het pretpark, konden de werkzaamheden niet lang meer op zich laten wachten. Deze werkzaamheden zijn nu ook van start gegaan met het verwijderen van heel wat oude houten trackdelen. Ook de eerste nieuwe stalen trackdelen zijn al ter plaatse.

 

De houten achtbaan Hurler in het Amerikaanse pretpark Kings Dominion werd gebouwd in 1994 door de Amerikaanse achtbaanbouwer International Coasters. International Coasters bouwde eveneens de andere Hurler achtbaan die gevestigd is in Carowinds en die ook datzelfde jaar opende, hierna verdween de bouwer echter van het toneel. Hurler had een hoogte van 25,3 meter en een topsnelheid van 80 km/u. Over de track van 962,3 meter beleefden de bezoekers een ritje plezier dat 2 minuten duurde in een treintje dat gebouwd werd door Philadelphia Toboggan Coasters.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 

Foto’s: Coaster Hub, Scott Sevigny, KD Golden Years, Behind The Thrills