Nieuwe watercoaster in opbouw bij Ankapark

In Turkije wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw pretpark. Ankapark wordt het grootste pretpark van het land en is gelegen nabij de hoofdstad Ankara. Er komen in het park maar liefst 17 achtbanen waardoor het park meteen het grootste achtbaanaanbod krijgt van heel Azië. Nog nooit eerder in de wereld opende een nieuw pretpark met zoveel achtbanen.

 

Het gehele project zal gigantisch groot worden en heeft een oppervlakte van 1.200.000 vierkante meter. Hierin is een groot openluchtgedeelte, maar er komen ook veel overdekte zones. Ankapark zal werk bieden aan 1217 mensen en men verwacht minstens 10 miljoen bezoekers per jaar. Deze zullen afkomstig zijn uit Ankara zelf waar 5 miljoen mensen wonen en de vele toeristen die de regio elk jaar verwelkomt.

Ondertussen is het park druk bezig met de bouw van een grote waterattractie. De attractie zal gebouwd worden door het bekende Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides. Bezoekers zullen via een speciale verticale lift tot op een indrukwekkende hoogte gebracht worden. Hierna volgt een grote drop naar beneden die zal eindigen met een flinke splash. Ideaal om af te koelen bij de warme temperaturen.

Naast de spectaculaire waterattractie komen er in het park nog verschillende andere waterattracties, thrill rides en achtbanen. Een van deze achtbanen is gebouwd door Intamin Amusement Rides en gaat maar liefst 10 keer overkop. In totaal komen er heel wat familie achtbanen naar het park, maar ook een heleboel achtbanen die overkop gaan, alleen voor de echte durvers gemaakt zijn.

 

De volledige bouw van Ankapark en het overzicht van alle achtbanen kan je hier bekijken. De voorziene opening staat gepland voor de zomer van 2017.

 

 

Foto’s: Ankapark