Het verhaal achter: Nemesis: Sub-Terra – Alton Towers

Nemesis: Sub-Terra is een combinatie van darkride en een free fall attractie. Ze werd gebouwd in 2012 door ABC Rides in het Britse pretpark Alton Towers. Onlangs deden we voor jullie het verhaal achter de achtbaan Nemesis uit de doeken. Maar het verhaal is nog niet volledig. Ga met ons mee op ontdekking naar de verborgen zaken in de nabijgelegen Militaire basis.

 

Plots doemde het gigantische monster Nemesis op. De bevolking van het stadje Alton was bang en riep de hulp in van het leger. Deze bouwden in alle haast een militaire basis nabij het getroffen gebied. Vervolgens gingen ze de strijd aan met het gigantische beest Nemesis. Toen het monser eindelijk overwonnen werd en het tot één geheel versmolt met de ontelbare hoeveelheden staal die het beest in bedwang hielden, keerde de rust weder in de omgeving van Alton.

Maar op de plaats waar de militaire basis was gevestigd, deed men nog een opmerkelijke ontdekking. Onder het aardoppervlak werden 2 reusachtige eieren gevonden. Na onderzoek door de archeologen, bleek het te gaan om de eieren van het monster Nemesis.

De eieren waren beschadigd geraakt en de kans dat hier levende wezens uit zouden komen, was bijzonder klein. Daarom werd besloten om de eieren tentoon te stellen aan alle inwoners uit de streek. Iedereen wilde de eieren zien en het nieuwtje verspreide zich al snel doorheen heel Europa.

Jaren ging alles goed, tot op een bepaalde dag. Toen een groepje nieuwsgierigen de eieren aanschouwden begonnen plots alle schermen, die aan de muur bevestigd waren, te flikkeren. Al snel werd er afgeroepen dat het om een stroompanne ging. De bezoekers haasten zich naar de liften om zich snel terug naar de oppervlakte te begeven. Eenmaal in de lift viel alle stroom uit. De lift maakte vervolgens een drop de dieperik in.

Een poosje later was de stroompanne verholpen. Toen het licht terug aan ging zag men dat de eieren opengebroken waren. De sirenes werden onmiddellijk geactiveerd, want men vermoede dat het beest uit het ei ergens rond dwaalde door de gangen van de militaire basis.

Overal hoorden de bezoekers schreeuwen en bizarre geluiden. Vervolgens viel het licht terug uit. De lift kwam terug in beweging en hervatte zijn tocht naar boven. Plots knapte er iets en viel de lift naar beneden. Het monster, dat door de duisternis zijn weg baande, viel de liftkabine aan.

Er werd niets meer vernomen van de inzittenden. Durf jij op ontdekking te gaan in deze onderaardse gangen op zoek naar overleefenden ?

Momenteel is deze attractie tijdelijk gesloten voor werkzaamheden, wanneer ze heropent is nog niet geweten.

 

Bron: Wikipedia, Alton Towers fanwebsite