Nieuwe soort in het Wildpark van Grotten Van Han: De Poolwolf

Dit jaar zal het Domein van de Grotten van Han een roedel poolwolven verwelkomen. 2 mannetjes zullen begin maart uit Denemarken toekomen. Een vrouwtje, uit een park in Frankrijk, zal hen enkele weken later vervoegen.

 

Waarom twee mannetjes?

Het is belangrijk, voor de stabiliteit in de groep, om de wolvin haar keuze te laten maken, zoals dit gebeurt in de natuur. Zo zal een koppel gevormd worden die later voor jongen zullen zorgen. Dit zal nog niet voor dit jaar zijn daar de wolven nog te jong zijn. Zij zijn slechts op de leeftijd van 2 à 3 jaar volwassen.

 

Het imago van de wolf verbeteren

De Europese wolf, die reeds enkele jaren in het Wildpark aanwezig is, heeft een redelijk negatief imago en wordt aanschouwd als de grote boze wolf. De arctische wolf daarentegen, heeft een heel positief imago. Hij wordt ook de “dokter van de dieren” genoemd. In de natuur, voedt hij zich met gewonde of zieke dieren, wat de verspreiding van ziektes in de kuddes beperkt.

Er zullen verschillende animaties rond de wolf plaats vinden in het Domein van de Grotten van Han gedurende dit seizoen 2017, jaar van de wolf. Het is voor het Domein belangrijk om zijn rol tot sensibilisatie te vervullen en de bevolking voor te bereiden op de komst van de wolf in onze wilde natuur.

De bezoekers zullen deze poolwolven kunnen observeren in het hogere gedeelte van het park, niet ver van hun Europese neven.