Rocky Mountain Construction geeft Mean Streak steilere lifthill

De  Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction is begonnen met de ombouw van de houten achtbaan Mean Streak in Cedar Point. Mean Streak zal een zogenaamde Iron Horse behandeling krijgen en omgevormd worden naar een spectaculaire hybride achtbaan.

Na maandenlange geruchten werd vorige maand de omvorming van Mean Streak in Cedar Point bevestigd. Dit gebeurde toen Rocky Mountain Construction (RMC) de eerste nieuwe trackdelen plaatste. Op foto’s van nieuwe werkzaamheden kunnen we zien dat RMC de lifthill veel steiler aan het maken is, waarschijnlijk doen ze dit om de achtbaan nog hoger en sneller te kunnen maken. Mean Streak had een hoogte van 49,1 meter en een snelheid van 104,6 km/u, hiermee was het de 10de snelste houten achtbaan ter wereld, de 7de hoogste houten achtbaan ter wereld en de 4de langste houten achtbaan ter wereld.

Rocky Mountain Construction (RMC) verwierf de laatste jaren enorm veel bekendheid met een aantal indrukwekkende projecten. RMC richt zich vooral op het bouwen van nieuwe houten achtbanen en bouwt oude houten achtbanen om naar spectaculaire hybride achtbanen. Een hybride achtbaan is een achtbaan die zowel gemaakt is uit staal en hout.

Dit is al het 9e ombouw project voor Rocky Mountain Construction in 6 jaar tijd. Eerder werden ook al de New Texas Giant in Six Flags Over Texas, Iron Rattler in Six Flags Fiesta Texas, Medusa Steel Coaster in Six Flags Mexico, Twisted Colossus in Six Flags Magic Mountain, Wicked Cyclone in Six Flags New England, The Joker in Six Flags Discovery Kingdom en Storm Chaser in Kentucky Kingdom omgevormd naar een hybride achtbaan. Verder zal ook Hurler in Kings Dominion omgevormd worden.

Naast de 8 hybride achtbanen bouwde RMC ook vier nieuwe houten achtbanen in de afgelopen 4 jaar, deze zijn: Outlaw Run in Silver Dollar City, Goliath in Six Flags Great America, Lightning Rod in Dollywood en Wildfire in Kolmården.

 

De volledige ombouw van de achtbaan kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Midway Mayhem