De bouwwerkzaamheden in Bellewaerde gaan de hoogte in

In  Bellewaerde is de bouw gestart van Europa’s eerste duellerende alpine coaster. Ondertussen gaat de bouw de hoogte in en steken de eerste steunpilaren al boven de bomen uit.

 

Bouwwerkzaamheden:

Afgelopen weken was het park bezig met de opbouw van een grote bouwkraan. Deze is nu af. Verder vonden al verschillende voorbereidende grondwerken plaats. Ondertussen zijn de eerste steunpilaren al rechtgezet en deze kan je al van ver aanschouwen. De skyline van het park wordt met de nieuwe attractie anders. De steunpilaren die nu zijn opgebouwd zouden voor de grote burg dienen die naar de Alpine Coaster zal gaan.

Europese primeur:

Voor het eerst zal er in Europa een Duelling Alpine Coaster worden gebouwd op een niet-natuurlijke helling, wat meteen 2 primeurs oplevert voor het Ieperse themapark. Bezoekers zullen na een wandeling tot 25 meter hoogte kunnen plaatsnemen in gondels en zo de afdaling al racend tegen elkaar inzetten.  

 

Familie-uitstap op 25 meter hoogte:

Vooraleer de bezoekers het duel met elkaar kunnen aangaan, staat hen nog een adembenemende tocht naar boven te wachten. Via een unieke wandelbrug zullen de families tussen de boomtoppen aankomen in een imposante toren van 25 meter hoog. Vanuit deze toren krijgen ze een mooi zicht over Bellewaerde.

 

Investering:

Voor de ontwikkeling en bouw van deze attractie is een investeringsportefeuille van 4 miljoen euro voorzien. “Deze unieke attractie is op maat ontworpen voor ons familiaal doelpubliek, maar enkel de combinatie met onze gemotiveerde, vriendelijke en servicegerichte medewerkers maakt het mogelijk om de missie van Bellewaerde waar te maken: het aanbieden van plezier en avontuur in een natuurlijke omgeving waar familie en vrienden samen authentieke en onvergetelijke momenten beleven,” aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde.

 

De volledige bouw van de duellerende alpine coaster kan je hier volgen.

 

 

Foto’s: Bart Seghers