Wicked Cyclone in Six Flags New England is af!

Wicked Cyclone in Six Flags New England is eindelijk af! Het personeel werkte de laatste weken enorm hard door. 60 uur per week werkten ze in de barre koude en wind, maar het resultaat mag er wezen.

De achtbaan Cyclone in Six Flags New England werd dit jaar omgebouwd door RMC naar Wicked Cycloon. De houten achtbaan kreeg een “Iron Horse” behandeling en werd zo een hybride achtbaan. Concreet houd dit in dat de achtbaan volledig gepimpt is en dat de track van hout naar staal is veranderd.

Six Flags heeft heeft de laatste jaren gelijkaardige projecten uitgevoerd in haar parken. Voorbeelden hiervan zijn Twisted Collosus (Six Flags Magic Moutain), Iron Rattler (Six Flags Fiesta Texas), Medusa Steel Coaster (Six Flags Mexico) en New Texas Giant (Six Flags Over Texas). Stuk voor stuk zijn deze nieuwe achtbanen toppers geworden en daarom is het ook uitkijken naar elk nieuw project waar een houten achtbaan een Iron Horse behandeling krijgt door Rocky Mountain Construction (RMC).

De omgebouwde achtbaan krijgt nu ook totaal nieuwe statistieken. De indrukwekkendste veranderingen zijn ongetwijfeld de 3 inversies die zullen worden toegevoegd aan de baan en een top snelheid van 88,5km/u wat maar liefst 16,3km/u sneller was dan voorheen. Ook de first drop is met 24° scherper geworden.

Hier alvast een filmpje van hoe de beleving zal zijn:

Dit is de volledige lay-out

Lay-out

Hieronder kan je de opbouw van het project bekijken:

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

 

Rocky Mountain Construction (de bouwer van de achtbaan) deelde een aantal foto’s van de laatste momenten op hun Facebook pagina.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Een video van de eerste testrit:

Foto’s:

  • Six Flags New England
  • Themeparkreview.com
  • Themepark.nl
  • Allamericanthrills.com
  • SFNEonline.org