Mack presenteert Extreme Spinning Coaster

De Duitse achtbaanbouwer Mack Rides presenteerde haar nieuwste creatie, de Extreme Spinning Coaster met multi-launch systeem. Wie vaak in Europa-Park komt, de etalage van deze bouwer, kent ongetwijfeld de achtbaan Blue Fire’. Vorig jaar testte Mack Rides op de achtbaan een treintje met als laatste karretje een spinning karretje. Dit feit verbaasde fans alom, maar riep vragen op waarom precies die tests gedaan werden. Op de Amerikaanse IAPPA beurs werd het volledige concept vandaag onthuld aan de hand van heel wat foto’s, een maquette en een animatiefilmpje.

 

Dat Mack rides al verscheidene succesvolle Spinning Coasters heeft gebouwd, dat is voor de fans geen verrassing meer. De Duitse bouwer heeft het concept nu verder uitgewerkt en geperfectioneerd in hun nieuwste project: De Extreme Spinning Coaster.

De trein, bestaande uit verschillende roterende karretjes die aan elkaar gekoppeld zijn, wordt vanuit het station gelanceerd op de track. De trein zal niet op een traditionele manier het station uitrijden, maar zal eerst via een draaischijf,zoals we die kennen van bij de achtbaan Pulsar uit Walibi Belgium, op de track worden geplaatst. Dan volgt de lancering. Via een inversie gaat de trein omhoog, maar de eerste launch is net niet krachtig genoeg om de top te halen, geen nood, dat is exact de bedoeling. De trein rijd nu in tegengestelde richting terug naar beneden om opnieuw te worden gelanceerd, ditmaal iets krachtiger als de eerste launch. Een leuk detail is dat deze launch sectie verwerkt is in een airtime heuveltje, kriebeltjes verzekerd dus. De trein davert vervolgens terug langsheen het station om daarna via een andere halve loop de hoogte in te gaan. Eenmaal op de top draait de track zodat de trein horizontaal komt te staan. Hier treed vervolgens het spinning effect in werking om zo het traject verder af te leggen.

Dit attractietype zal beschikken over 2 verschillende treinen die, zoals net aangegeven op en van de track worden gehaald door een grote draaischijf of een schuivend station. Terwijl de ene trein over het parcours raast, kunnen de bezoekers instappen in de 2de trein. De treinkeuze kan zelf zo zijn dat er twee verschillende treintypes afwisselend van elkaar gebruikt kunnen worden de Spinning trein en een normale trein.

Dit nieuwe concept viel bij de jury van de Brass Ring Awards alvast in de prijzen, met een tweede plek voor beste nieuwe concept.

 

Bron: Mack Rides