De first drop van Mystic Timbers in Kings Island is compleet

Het Amerikaanse pretpark Kings Island, gelegen in de staat Ohio, is volop bezig met de bouw van Mystic Timbers. Ondertussen is de first drop klaar en ook een groot stuk van de rest van het parcours. Mystic Timbers wordt de 5de houten achtbaan van het park.

 

Het themagebied, Vikings Island, zal rond een houtbedrijf draaien dat wordt overspoeld door een mysterieuze medusa-achtige overgroei van wijnstokken. Mystic Timbers zal bijna 1 km lang worden, zal een hoogte van 33 meter krijgen en rijden langs steile kliffen, een daling van een ravijn, water oversteken en door een extreme S-bocht gaan tussen een bos, met snelheden tot 85 km per uur.

De rit zal totaal 16 airtime heuvels en een mid-course tunnel bevatten. Voorts zal er interactie zijn met delen van Kings Island zoals Miami Valley Railroad en de attracties van White Water Canyon.

 

“Mystic Timbers is natuurlijk spannend, omdat de achtbaan in een bosrijke omgeving ligt,” zei Gred Schied, vice-president en general manager van Kings Island. “Het natuurlijk ruige terrein en de tunnel zullen voor een unieke en onvergetelijke rit zorgen.”

Mystic Timbers is op maat ontworpen en gebouwd voor de topografie van Kings Island door Great Coasters International (GCI). Drie treinen die geschikt zijn voor 24 passagiers zorgen voor een capaciteit van 1200 passagiers per uur. Gasten moeten minstens 120 cm zijn om deze ervaring te beleven. De ritervaring zal meer dan twee minuten duren. Iedereen die houdt van plezier en sensatie zal deze achtbaan willen berijden.

 

Mystic Timbers zal z’n debuut maken in het voorjaar van 2017 en zal de 16de achtbaan worden van Kings Island en de vijfde houten achtbaan. Met de toevoeging van Mystic Timbers, zullen de houten achtbanen van Kings Island meer dan 5,73 km aan track hebben, dat is tevens het meeste van eender welk pretpark ter wereld.

 

De volledige bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Kings Island