Pleasure Island Theme Park sluit de deuren

Pleasure Island Theme Park is een Engels pretpark gelegen in Cleethorpes. Het park werd gebouwd en geopend in de jaren 1980 door de R.K.F. Group, die ook Pleasurewood Hills uitbaatte. Later kwam het park in handen van de eigenaars van Flamingo Land om uiteindelijk in 2010 onafhankelijk te opereren onder het eigenaarschap van Melanie Wood. Het zal na het einde van dit seizoen voorgoed gesloten worden.

 

 

Pleasure Island Theme Park zal volgend seizoen niet meer openen, dat liet de eigenares onlangs in een persaankondiging weten: “Het is met droefheid dat ik jullie moet melden dat ik de moeilijke beslissing genomen heb om Pleasure Island Theme Park te sluiten aan het einde van dit seizoen.”

Melanie Wood was zeven jaar lang de eigenares en uitbaatster van het park en dat deed ze met hart en ziel, toch lijken de kosten te zwaar door te wegen.

“De laatste zeven jaar heb ik met het team geprobeerd om de zaken draaiende te houden, toch kwamen er veel obstakels op de weg. Ondanks grote investeringen bleven de bezoekersaantallen dalen, zelfs de goede zomermaand augustus was niet voldoende om goede resultaten neer te zetten. Het is zo dat het van dag één een enorme strijd is geweest, maar ik bleef er van overtuigd dat met de hulp van het team en enkele goede zomers we het tij zouden kunnen doen keren. Het team heeft me de afgelopen jaren nooit in de steek gelaten, het weer daarentegen meermaals. Maar er zijn ook andere dingen die verkeerd gelopen zijn.”

Woods heeft de gemeente al ingelicht over de situatie en samen zal gezocht worden naar een goede bestemming voor het resort. Het is op dit ogenblik onzeker wat er met de vele attracties, waaronder drie achtbanen, zal gebeuren.

Het park zal nog geopend blijven tot na de Halloweenperiode, met een Halloweenevenement, daarna is het voorgoed gedaan.

 

Bron: grimsbytelegraph