Sky Fly attractie voor Hansa Park in 2017

Het is bevestigd, het Duitse pretpark Hansa Park zal volgend jaar voor haar 40ste verjaardag een nieuwe attractie krijgen. Het wordt een Sky Fly attractie van de Duitse bouwer Gerstlauer. De nieuwe interactieve vliegtuigattractie zal de naam Kärnapulten krijgen en wordt een van de twee nieuwe attracties voor volgend jaar in het park.

 

In de nieuwe attractie van 22 meter hoog kunnen de passagiers zelf hun vliegtuig besturen. Dit doen ze door middel van hendels aan de zijkanten van hun bakjes (vliegtuigen) te bewegen. Door de hendels juist op en neer te bewegen gaan de bakjes verschillende malen overkop. Het leuke van de attractie is dat de bezoekers de omwentelingen zelf onder controle hebben en zo kunnen bepalen hoe eng en intens hun eigen ritje wordt. Zo kan je op een paar minuten tijd meer dan 100 keer overkop gaan, of gewoon beslissen van een rustig ritje te maken zonder inversies.

De nieuwe attractie komt te liggen in de buurt van Kärnan. Dit is niet zomaar want Kärnapulten moet symbolisch de toren van Kärnan (waar de lifthill in zit) verdedigen. Op die manier moet het kasteel veilig blijven voor de vijandelijke troepen. De geruchten over een mogelijke Sky Fly deden al langer de ronde nadat er in de wachtrij van Kärnan concepttekeningen voor een dergelijke attractie gespot waren.

afbeelding-voor-in-het-artikel-hansa_park_skizze-1

De nieuwe attractie komt er voor de 40ste verjaardag van het park. Naast de Sky Fly attractie zal het park ook een nieuwe achtbaan voor kinderen openen die haar eigen themamuziek zal krijgen gecomponeerd door IMAscore. Ook dit jaar opende het park nog verschillende nieuwe attracties en werkten ze de wachtrij af van de vorig jaar geopende nieuwe achtbaan Kärnan.

 

Bron: parkerlebnis

Foto: Airtimers