Fort Fun kondigde de winter opening aan van Fort Fun L.A.B.S en belooft investeringen in 2017

Fort Fun blikt terug op een zeer succesvol seizoen, ook al zat het weer niet altijd mee, het bezoekersaantal groeide met 6% sinds de seizoensopening in maart. Het management van het park verwacht dat aan het einde van 2016 deze groei nog groter zal zijn. Het park zal de bezoekers namelijk nog het award winnende Halloween evenement aanbieden en de NRW regio heeft herfstvakantie. Het management beschouwt de opening van het indoor park Fort Fun LABS als de grootste reden van dit succes, dit maakte het park nog aantrekkelijker voor een bezoekje wanneer het slecht weer is. Dit indoor gebied is dan ook volledig gericht op de doelgroep van het park, families met kinderen van vier tot veertien jaar oud. Omwille van deze reden wil de directie het park stillaan veranderen naar een jaarrond attractie. Een mijlpaal die dit mogelijk moet maken zal de opening zijn van L.A.B.S van 2 december 2016 tot 2 april 2017. Fort Fun L.A.B.S biedt de bezoeker een moderne indoor wereld met zes interactieve spellen en de interactieve shooter FoXDome is een mooie aanvulling hierop. De openingstijden en tarieven kan je terugvinden op FORTFUN-labs.de. De toegangsprijs zal €4 bedragen voor volwassenen en €8 voor kinderen tussen vier en achttien. Abonnementshouders krijgen een korting van 25%. Het park plant ook verdere investeringen in 2017.

Christine Schütte vertelt over Fort Fun L.A.B.S: “Het belangrijkste dat dit te bieden heeft is een hoop plezier! Neem bijvoorbeeld de LED kolommen van MEMO, zij moedigen de deelnemers aan op een actieve manier punten te verzamelen, dit door middel van de opgelichte kolom aan te raken die een specifieke kleur heeft.

Managing Director Andreas Sievering vult aan: “De interactieve game SUTU, of zoals wij het noemen, het voetbalveld 2.0, biedt meerdere voetbalspellen aan, die je alleen of in team kan spelen. Wanneer de zestien drukgevoelige velden opgelicht zijn; gaat de LED verlichting van het doel aan en krijgen de spelers feedback via vier luidsprekers. Zo kan je team dingen leren op een zeer moderne manier. Ook de free play is enorm leuk, deze werd ontwikkeld door Play Parc. Het is een mobiele game unit voor kinderen tussen twee en twaalf jaar oud. Hier kunnen de kleinsten hun eerste robot bouwen. De absolute blikvanger is de MotionRide FoxDome, die gebouwd werd door TRIOTECH. Die is een interactieve cinema waar de bezoekers een onderdeel van het spel worden doormiddel van 3D-brillen en pistolen.

 

De directeur vertelt verder nog zeer tevreden te zijn met de positieve resultaten. “Dit seizoen kregen we niet de kans ons volledige potentieel te gebruiken en we hebben nog veel werk om onze doelen te bereiken aangaande de service, kwaliteit en aantrekkelijkheid. Het goede seizoen heeft ons wel overtuigd om stillaan Fort Fun te veranderen naar een jaarrond park. “

“Een mijlpaal in deze omvorming zal de opening zijn van Fort Dun L.A.B.S van 2 december 2016 tot 2 april 2017. Hiermee slaan we een volledig nieuwe weg in, maar de feedback van onze gasten toonde ons dat er een wens was voor een winteropening van L.A.B.S. Fort Fun krijgt hierdoor de kans om nog efficiënter gebruik te maken van onze infrastructuur.”

Fort Fun wil ook de verjaardag van kinderen interessanter maken door een verjaardagspakket aan te bieden waarin kleurrijke Smartiestaarten en heerlijke pizza’s inbegrepen zitten. Verder kan men het voetbalveld reserveren of de FoXDome attractie.  De kinderen zullen kunnen deelnemen aan een speciale wedstrijd en ontvangen een certificaat waarop hun punten weergegeven worden.

De winteropening is dus een belangrijke stap voor de toekomst van het park. Op lange termijn wil de directie in de indoor hal blijven investeren, zelfs al in het komende jaar. Details wil men voorlopig nog niet vrijgeven.

“In het seizoen van 2017 zullen we enorm gaan investeren in onze bestaande infrastructuur en attracties en dat zullen we blijven doen, omdat dit onze belangrijkste dingen zijn. We willen graag een antwoord bieden op de wensen van onze bezoekers. Aan de andere kant willen we ook ons indoorgebied in de toekomst verder uitbreiden en hebben al enkele innovatieve ideeën in de pijplijn zitten,” vertelt Andreas Sievering. Hij beloofde de precieze details nog voor het einde van 2016 bekend te maken.