Simworx opende drie attracties in Hub Zero te Dubai

Simworx, de specialist in het bouwen van dynamische simulatie attracties, kondigde de opening aan van drie grote attracties in Hub Zero te Dubai.

 

Simworx mocht drie attracties leveren aan meerdere parken in Dubai, waaronder enkele parken in het Dubai Parks & Resorts. Ook in Hub Zero, een entertainmentpark dat onlangs opende, kreeg drie attracties van deze bouwer.

Hub Zero wordt uitgebaat door Meeras Holdings groep. Dit park is het eerste entertainmentpark in de regio dat een volledige ervaring aanbiedt die de bezoekers onderdompelt in de wereld van het gamen. Voor de bouw van dit park werd samengewerkt met enkele game ontwikkelaars.

Onder de drie attracties die het bedrijf leverde is een 4D-cinema. Deze biedt plaats aan 50 personen en werd gebaseerd op de Japanse videogame Asura’s Wrath.  Voor deze attractie wordt gebruik gemaakt van zogenaamde 1DOF stoelen, die meerdere effecten bevatten, waaronder luchtblazers, watersproeiers en benen kietelaars. In de zaal staat een groot gebogen scherm en wordt gebruik gemaakt van Christie projectoren en speciale lichteffecten.

Simworx bouwde ook een Immersive Tunnel voor het park. Dit soort attractie leverde het bedrijf ook al aan Movie Park Germany met The Lost Temple. Deze attractie werd gebaseerd op de Final Fantasy videogamereeks die ontwikkeld werd door Square Enix. De tunnel kreeg een futuristisch ogend voertuig dat omgeven wordt door een groot gebogen scherm dat langs drie kanten van het voertuig zichtbaar is. Op dit scherm worden 3D-beelden geprojecteerd met meerdere projectoren.

De derde attractie is een RoboCoaster die plaats biedt aan vier personen per rit. Deze werd gebaseerd op de Dragon Age game die ontwikkeld werd door Sony. De toegang tot deze attractie bevindt zich in een groot kasteel. Wanneer de arm de berijders optilt zullen zij voor een groot gebogen scherm komen te hangen, waarop alle actie zal plaatsvinden.

Ook in het nabijgelegen Mattel Play! Town entertainmentpark mocht Simworx een 4D-cinema installeren. Deze cinema werd gebaseerd op de populaire Thomas De Locomotief reeks.

 

Bron en foto’s: Simworx