Center Parcs en Sunparks introduceren flexibele aankomst- en vertrektijden

De recreatiebranche hanteert al jaren vaste aankomst- en vertrekdagen. Zo hielden bungalowparken voorheen vast aan het weekend- of een midweekverblijf met maandag en vrijdag als vaste aankomst- en vertrekdagen. Omdat de nieuwe generaties van persoonlijke en individuele aanpakken houden, willen ze hun leven zelf organiseren en ervaren ze weleens deze vaste dagen als vervelend. Daarom introduceren Center Parcs en Sunparks flexibele aankomst- en vertrekdagen. Vakantiegangers kunnen zes dagen per week aankomen en de duur van hun vakantie zelf bepalen.

Belgen geven de voorkeur aan het huren van een gemeubileerde woning (appartement, huis, bungalow, …) als vakantieverblijf : 58% vs 11% voor een hotelverblijf[1].

Tot nu toe hielden bungalowparken vast aan maandag en vrijdag als vaste aankomst- en vertrekdagen . Een recent onderzoek[2] bij Nederlandse vakantiegangers gaf aan dat 40% deze vaste dagen weleens als vervelend ervaren heeft, door verplichtingen, zoals werk of school. Ongetwijfeld delen veel Belgen dit gevoel ook. Zo zou graag een kwart van de gezinnen het liefst op een doordeweekse dag aankomen op een bungalowpark en zelf de vertrekdag bepalen.

Om hier op in te spelen bieden Center Parcs en Sunparks nu hun gasten flexibele verblijven aan.

 

Flexibiliteit bij Center Parcs & Sunparks

Met de flexibele verblijven kunnen gasten, met uitzondering van zondag, iedere dag van de week aankomen. En op basis van minimaal twee overnachtingen, kan zelf worden bepaald hoe lang men bij Center Parcs of Sunparks verblijft.

Sinds bijna 50 jaar is Center Parcs Europe expert op het gebied van korte vakanties in de natuur en weet het zijn gasten te bekoren door zich constant te vernieuwen en in te spelen op consumententrends. En flexibiliteit is vandaag de dag een must. Deze zal ongetwijfeld alom gewaardeerd worden door de Belgische gasten.

 

Over Center Parcs Europe – www.centerparcs.be

Center Parcs Europe -Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties- is onderdeel van de Pierre & Vacances Center Parcs Group. Al ruim 45 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. De vakantieparken kenmerken en onderscheiden zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid. Center Parcs Europe bezit 25 Europese parken en zorgt jaarlijks voor 15 miljoen overnachtingen. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 14.041 appartementen en bungalows in Europa. In 2014/2015 realiseerde Center Parcs Europe een omzet van 586,2 miljoen euro.

 

[1] Bron: FOD Economie, Statistiek België

[2] onderzoek uitgevoerd in opdracht van Center Parcs in augustus 2016 door Panelwizard onder 1.079 Nederlandse gezinnen waarvan het oudste kind maximum 16 jaar oud was.