BN’ers lezen voor in de Efteling op 24 en 25 september

Komend weekend lezen vier Bekende Nederlanders voor in attractiepark de Efteling. Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Lezen & Schrijven en de Efteling. Zaterdag 24 september lezen Bas Muijs en Curt Fortin voor, zondag 25 september zijn Ron Boszhard en Bettina Holwerda aan de beurt.

Het voorlezen gebeurt in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Stichting Lezen & Schrijven stimuleert (voor)lezen omdat het laaggeletterdheid voorkomt. 14% van alle kinderen in Nederland loopt het risico om later laaggeletterd te worden, omdat zij opgroeien in een taalarme omgeving. Ook de Efteling, al meer dan 60 jaar hoeder van het cultureel erfgoed sprookjes, onderschrijft van harte het belang van lezen en voorlezen. Daarom werken beide organisaties vanaf 5 september vier weken lang samen, met leuke activiteiten in de Efteling waar bezoekers aan mee kunnen doen.

 

Programma op zaterdag 24 september:

13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Bas Muijs (bekend van o.a. ‘Goede Tijden’ en ‘Snuf de Hond’)

15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Curt Fortin (bekend van zijn boek ‘Yakanuko’)

 

Programma op zondag 25 september:

13.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Ron Bozshard (bekend van o.a. ‘Z@ppsport’ en ‘Bij Ron op de camping’)

15.00 uur – Parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar…’

Aansluitend Bettina Holwerda (bekend van o.a. de musical ‘Mama Mia’ ‘Hair’ en ‘Wicked’)

 

Ook in op 1 en 2 oktober, lezen verschillende bekende Nederlanders voor in het Sprookjesbos. Meer informatie is te vinden op www.efteling.com/voorleesweekenden

 

Speciale parkshow ‘Sprookjesboom ontmoet Sprookjessprokkelaar’
Speciaal voor Stichting Lezen & Schrijven heeft de Efteling een unieke parkshow gemaakt, waarin Draak de hoofdrol speelt. Bezoekers ontdekken waarom Draak smoesjes verzint als hij moet voorlezen op ‘Sprookjes Voorleesdag’. De Sprookjessprokkelaar weet raad.