Olifant May heeft haar baby verloren in Pairi Daiza

Dat laat het dierenpark zelf weten op haar Facebookpagina. “In de vriendschap deelt men alles, momenten van euforie en momenten van droefheid en teleurstelling. Tot onze grote spijt moeten wij jullie vandaag het verlies van de baby van onze olifant May aankondigen.”

May stelt het goed maar de baby, die op zondag 31 juli rond 6 uur ’s ochtends werd geboren leed aan een groot zuurstoftekort. Ondanks alle inspanningen van de verzorgers en de dierenarts, lukte het niet om het olifantje recht te laten staan. Het kon ook niet eten en ademde heel zwak. Hij ging heen, omringd door zijn moeder.

May, die al een gezonde baby ter wereld bracht, geniet momenteel van de beste zorgen van haar verzorgers en de liefde van haar olifantenfamilie. Het was een vermoeiende dag voor haar en alle verzorgers die haar doorheen haar zwangerschap met veel liefde hebben begeleid.