Hersheypark opent 3 vrijevaltorens in 2017

Hersheypark heeft zojuist aangekondigd dat het park 3 vrijevaltorens zal openen in 2017. Het zullen drie verschillende torens worden met 3 verschillende hoogtes, voor ieder wat wils dus.

 

De nieuwe attractie zal de naam Hershey Triple Tower krijgen en zal dus bestaat uit maar liefst 3 vrijevaltorens. De drie verschillende torens krijgen verschillende hoogtes en verschillende namen. Hershey’s Kisses Tower is de kleinste toren en wordt 80 voet (24,4 meter) hoog, hierin zullen 12 bezoekers tegelijkertijd kunnen in plaats nemen. Reese’s Tower is de middelste toren en wordt 131 voet (40 meter) hoog, hierin kunnen 16 bezoekers tezamen pret beleven. De allerhoogste toren is Hershey’s Tower die 189 voet (57,6 meter) hoog wordt, op deze vrijevaltoren kunnen 20 waaghalzen tegelijk een kick beleven.

Hersheypark is het eerste pretpark van de Verenigde Staten van Amerika dat 3 vrijevaltorens op 3 verschillende hoogtes zal krijgen. De torens zullen alle 3 eveneens een andere sensatie en snelheid hebben. “We zijn blij dat we er voor gekozen hebben om families de kans te geven elks op hun eigen niveau avontuur en spanning te beleven”, zegt Kevin Stumpf, General Manager van Attracties & Entertainment van Hersheypark.

Hershey’s Kisses Tower zal een zilveren kleur krijgen, verwijzend naar het bekende Hershey’s Kisses snoepjes merk van het park. Reese’s Tower zal een oranje kleur krijgen, deze kleur verwijst naar het beroemde Reese’s snoep merk. Hershey’s Tower zal een chocolade bruine kleur krijgen, verwijzend naar de bekende Hershey’s Bar wrapper chocolade.

Zowel Hershey’s Kisses Tower en Reese’s Tower hebben een “dubbele shot” wat wilt zeggen dat de bezoekers zowel positieve als negatieve G-krachten zullen ervaren. De torens zullen dus naar boven worden afgeschoten om vervolgens weer naar beneden te vallen en wat heen en weer te stuiteren. Hershey’s Tower zal de bezoekers twee verschillende ervaringen bieden, ofwel kiezen de bezoekers voor de “space shot” waarbij ze razendsnel naar de top van de toren worden gelanceerd, ofwel kiezen ze voor “turbo drop” waarbij de bezoekers naar beneden gelanceerd zullen worden en een hogere snelheid zullen halen dan bij een normale vrijevaltoren.

De drie torens zullen verschillend van elkaar opereren met verschillende lanceringen, wachtrijen en wachttijden. De maximum snelheid voor de 3 torens is 45mph (72,4km/u) en de attracties zullen zowel gebruik maken van een pneumatisch remsysteem als een lanceersysteem. Voor de veiligheid zal de attractie voorzien worden van schouderbeugels en is er een minimum lengte nodig van 45 inches (1,22 meter) om in de vrijevaltorens te mogen. Er zullen ongeveer 1400 personen per uur een ritje kunnen maken.

Verder zal er ook een nieuw restaurant komen die de mogelijk geeft om er eveneens te ontbijten. Er komen zowel tafels binnen als buiten.

Voor de bouw van de torens zullen enkele kinderattracties een nieuwe plek krijgen in het park. Minder goed nieuws kwam er voor de Condor attractie, deze zal namelijk gesloten worden, om plaats te maken voor deze nieuwigheden.

 

Bronnen: Hersheypark, attractionsmagazine