Laatste geheimen van Taron onthuld

Het nieuwe themagebied Klugheim, bestaande uit de 2 achtbanen Taron en Raik en dat sinds eind juni open is, heeft eindelijk z’n laatste details vrijgegeven.

 

“Hoe snel is Taron?” en “hoe lang is deze?”, waren enkele van de veel gestelde vragen. Phantasialand zei altijd dat de 2 achtbanen 6 wereldrecords hadden en nu hebben ze eindelijk de laatste ontbrekende data blootgelegd.

De lengte van Taron is 1320 meter, dit maakt het de langste multi-launch coaster ter wereld zonder inversies. De topsnelheid van Taron is 117 km/u en het is daarmee ook de snelste multi-launch coaster ter wereld.

Verder heeft Taron 116 kruispunten en heeft het ook de meest intenste launch ter wereld.

De 2 andere wereldrecords bevinden zich in de familieachtbaan Raik. Deze is de snelste en langste family boomerang ter wereld.