Bouw nieuwe Efteling-attractie bereikt hoogste punt

Een bijzonder moment vandaag in Kaatsheuvel, toen in de Efteling het  hoogste punt in de bouw van ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ werd bereikt. In de namiddag werd op 29,8 meter hoogte de torenspits van de grootste toren feestelijk onthuld. Dit gebeurde onder het toeziend oog van hoofdaannemer Efteling, het bouwteam en de belangrijkste uitvoerders Heijmans, Hoppenbrouwers, Gubbels, ETF Ride Systems en Allround Dakexpert. Symbolica is de nieuwe overdekte familieattractie van de Efteling die in de zomer van 2017 opent.

 

De laatste maanden is op de bouwplaats hard gewerkt. Zo bestaat de basis van het enorme paleis uit een staalconstructie van 300.000 kilo. Daarna zijn betonmatten, gaas en (beton)stucwerk aangebracht. Op het 9 meter hoge dak van het paleis worden in totaal acht torens geplaatst. De hoogste toren heeft een lengte van 20,8 meter en weegt 16.000 kilo.

 

Nu het hoogste punt in de bouw van Symbolica is bereikt, zullen de werkzaamheden zich vooral richten op de afwerking van de gevels aan de buitenzijde en uiteraard op alle werkzaamheden aan de binnenkant van het paleis.

 

Symbolica: Paleis der Fantasie

Vanaf de zomer van 2017 mogen bezoekers van de Efteling op audiëntie bij de koning in Symbolica, het Paleis der Fantasie. Een wonderlijke overdekte familie-attractie waar niets is wat het lijkt. Iedereen is er welkom. Van jong tot oud. Tovernar Pardoes zorgt ervoor dat een bezoek verrassend en betoverend zal zijn. Bezoekers worden meegevoerd door geheime gangen en langs magische vertrekken, waarbij ze van de ene verbazing in de andere vallen.