Symbolica: Steeds meer details bekend

De  bouw van de nieuwe attractie Symbolica in de Efteling is menig bezoeker, die het park dezer dagen bezoekt, zeker niet ontgaan.

Wat voordien de grote Brink en het middelpunt was van het park, is nu omgetoverd tot één grote bouwwerf. De werken aan de buitenkant van het gebouw gaan in vol tempo vooruit. Eenmaal het grootste deel van de buitenkant af is, zal men beginnen met de afwerking binnenin. Ook het gebied rondom Symbolica gaat op de schop en zal worden omgetoverd tot een sfeervol stukje dat volledig aansluit op de sfeer van de attractie, hiervoor is al een bouwvergunning bij de daarvoor bevoegde instanties ingediend.
Tussen het Marerijk en Symbolica zal een nieuw podium zijn opwachting maken, die vermoedelijk zal dienen voor meet and greets. Achter Polles Keuken, naast horecapunt het rondje van de Molen zal een poort gebouwd worden. Maar dat is nog niet alles, aan het pad dat je naar het Anderrijk brengt, zal een heuse buggystalling voorzien worden.

Het pad vanaf de huidige Brink naar het Ruig- en Reizenrijk zal verdwijnen. Zo zal je deze gebieden moeten bereiken via andere paden zoals hetgeen dat je richting Anderrijk brengt.

Uit de bouwtekeningen blijkt dat de wachtrij voornamelijk net voor het grote hoofdgebouw zal worden ingepland.
Een leuk detail is dat er naast de klassieke wachtrij ook een aparte ingang zal zijn voor groepen; eentje voor Single riders en eentje voor personen met een handicap.
Wanneer we de plannen verder bestuderen zien we dat de bezoeker zich ook mag verwachten aan een nieuwe fontein, ongeveer op de plek waar de Levensbron, de huidige fontein, zich bevindt.

Op rustige dagen zal de wachtrij kunnen worden ingekort en kan je direct via de grote trap richting ingang lopen.
Naar verluid zal ook een deel van de wachtrij overkapt kunnen worden.
Aan de achterkant kunnen we ons verwachten aan enkele vijvertjes.

Bron: Eftelist