Baby P laat zich voor het eerst zien in Pairi Daiza

De babypanda laat zich zien aan de bezoekers van het dierenpark Pairi Daiza. Gisteren deelde men een video op de facebookpagina waarin te zien was hoe het verblijf klaar werd gemaakt. Baby P, zoals de baby panda voorlopig genoemd wordt, werd geboren begin juni, het was lang wachten voor de bezoekers, maar momenteel kan men een eerste glimp opvangen.

 

Baby P moet wel de beroemdste baby van ons land zijn. De babypanda werd geboren in de nacht van 1 op 2 juni 2016. Van een klein roze worstje groeide hij al naar een echte baby panda met herkenbare vacht. Pairi Daiza plaatste op de facebookpagina een filmpje waarin te zien is dat de panda uit het tijdelijke verblijf kan. Toch bleef het afwachten wanneer de panda echt buiten zou komen. Bij de video hoorde een soort dagboek van Baby.

 

 

« Mama en ik hebben heel hard genoten van elkaar de laatste twee maanden maar nu ik mijn ogen goed kan openen, wil ze me zoveel nieuwe dingen tonen… ze zegt dat ik groot aan het worden ben en het tijd is om een reisje te maken, naar een grot waar zij zo graag naartoe gaat en waar het altijd lekker fris is. Dit is zo spannend! Naar het schijnt kan ik daar mijn papa zien, zijn geur ruiken en zelfs jullie zien! Tijdens het wassen zei ze wel dat er een paar regels waren die ik moest volgen… Als ze me meeneemt, moet ik altijd bij haar blijven en als ze zegt « we zijn weg », dan… zijn we weg.

Ze zei: « Ik beslis, Baby P, en je begint niet te discussiëren! » Dat was dan weer heel duidelijk.

Trouwens, zelfs als ik probeer te ontsnappen dan heeft ze me toch direct beet! Hoe dan ook, Meneer Wu en Tania hebben gisteren de hele grot nagekeken, ontsmet en overal bamboe gelegd… Ze hebben ongelooflijk hard gewerkt en zeiden heel trots nadien aan mama: « Zo, het is klaar, jullie mogen nu allebei naar de grot!». Weten jullie wat ze dan deed? Ze zette enkel één poot buiten. De drie andere poten en mezelf, hield ze binnen. Meneer Wu en Tania stonden daar met hun mond vol tanden… Ja, mijn moeder is een grapjas! Maar, onder ons gezegd en gezwegen, de poort naar ons binnenverblijf staat wagenwijd open… ze gaat het niet kunnen laten… toch? » Baby P.

 

Het grote moment

Vandaag was dan het grote moment aangebroken, Baby P was voor het eerst te zien. Baby P is dit jaar, de enige baby panda die buiten China geboren werd in 2016. Hem kunnen bewonderen is dus een uitzonderlijke gebeurtenis.

Pairi Daiza is vandaag , zaterdag 6 augustus, open tot 23u en zondag tot 21u.