PlopsAqua in Holiday Park uitgesteld?

Al enige tijd geleden deelde wij jullie mee dat Holiday Park plannen had voor een zwembad. In dit zwembad zou een golfslagbad versierd met een piratenboot en verschillende glijbanen verschijnen.

 

 

Na twee infoavonden voor de bevolking van de gemeente Haßloch gevolgd door een referendum blijkt nu dat niet iedereen een samenwerking met Plopsa ziet zitten. Het idee was nochtans voor een samenwerking tussen het park en de gemeente. Het zwemparadijs zou dan dienen ter vervanging van het stedelijk zwembad. Bewoners konden aan een goedkoper tarief (6€ i.p.v. 25€) binnen en er zou een speciaal 25 m bad aangelegd worden hiervoor.

Hieronder kunt u de resultaten van de stemming zien.

  1. Restauratie: 2.983 stemmen (35,47%)
  2. Sanering: 2.014 stemmen (23,94%)
  3. Ombouwen naar openluchtbad: 1.800 stemmen (21,40%)
  4. Samenwerking met Plopsa: 1.231 stemmen (14,64%)
  5. Sluiting: 349 stemmen (4,15%)

Een restauratie van het oude zwembad staat dus op kop. Echter is het referendum niet bindend. De gemeente kan nog steeds ingaan op het aanbod van Plopsa, 14 september valt de definitieve keuze door de gemeenteraad. Indien de gemeente kiest voor een samenwerking dienen ze jaarlijks 900.000€ te betalen aan Plopsa, dat zal instaan voor de uitbating van het zwembad.

Maar geen vrees, indien de gemeente niet meedoet met het waterpark, dan bouwt Holiday Park het gewoon alleen en dat binnen de 5 jaar.

 

Bron: Plopsafans.be

Foto: Plopsa.be