Chessington World of Adventures sluit het iconische Bubbleworks

Chessington sluit met Bubbleworks een iconische attractie. Het definitieve einde voor de attractie is op 6 september. Wat er in de plaats komt wil men nog niet vertellen. Fans zullen wel kunnen deelnemen aan een speciale veiling en op die manier een stukje Bubbleworks in huis halen.

 

Bubbleworks, vroeger Professor Burp’s Bubble Works is een onderdeel van het Transylvania gebied in het park. De attractie werd ontworpen door John Wardley. John werd ingehuurd om de toenmalige vervallen Chessington zoo om te toveren tot het park dat het nu is. Wardley zou een echt begrip worden in de pretparkwereld met ontwerpen voor Bubble Works, Vampire, maar ook in andere parken van de groep werkte hij mee aan attracties zoals Nemessis, Oblivion, Air en vele andere.

De populaire darkride werd geopend in 1990 en gaf al 15 miljoen ritjes weg aan 32 miljoen mensen.  Het oorspronkelijke ontwerp was een Beierse brouwerij, dit concept werd verder uitgewerkt wat resulteerde in een fizzy pop fabriek. Later kreeg de attractie een nieuw thema en verdwenen Professor Burp en de Bubbleheads om plaats te maken voor een zeep fabriek.

 

Wat het park in petto heeft voor deze locatie of dat men gewoon opnieuw een nieuw thema gaat voorzien wil men momenteel nog geen info over vrijgeven. Het enige dat een woordvoerster wil vertellen is het volgende: “We kondigen binnenkort aan welke nieuwe attractie we openen in 2017. Meer kunnen we nu niet vertellen, maar wees gerust, we zijn allemaal zeer opgewonden over wat het wordt en zijn er zeker van dat de fans dat ook zullen zijn.”

bubble-works-closure