Breaking: Eerste testritjes Heidi The Ride

Vandaag vonden de eerste testritten van de nieuwste achtbaan in Plopsaland De Panne plaats. De eerste on- en off-ride filmpjes van de houten achtbaan, Heidi The Ride, zijn zopas verschenen op het internet.

Heidi The Ride is gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer GCI (Great Coasters International) en is 22 m hoog. Tijdens de rit van 618 meter haalt de achtbaan een topsnelheid van 71km/u. Het totale kostenplaatje is 6 miljoen euro.

Heidi The Ride is een kopie van White Lightning in Fun Spot America (Orlando, Amerika), alleen heeft de originele achtbaan een houten track en stalen supports. Bij Heidi The Ride is ook de draagconstructie volledig van hout gemaakt. Daarbuiten zijn nog een paar kleine wijzigingen gebeurt, om de achtbaan op de grond van Plopsaland De Panne te laten passen.

De opening van de achtbaan is gepland voor de zomer van dit jaar, maar de aankleding is voor volgend jaar. De exacte openingsdatum is nog niet bekend gemaakt, maar de opening wordt verwacht in deze zomer. Hieronder kan u alvast de eerste on-ride bekijken.

 

Nog enkele offrides:

 

 

Wil je alles weten over Heidi The Ride, dan moet je zeker hier eens een kijkje nemen.

 

 

Bron: Plopsa

Video’s: Plopsa, Daan Demeulenaere