Achtbaan stopt bruusk in Six Flags St Louis

In het Amerikaanse Six Flags park, Six Flags St Louis kwam op vrijdag 6 mei 2016 een achtbaan abrupt tot stilstand waardoor vier personen licht gewond raakten. De boomerang achtbaan slaagde er niet in het volledige parcours af te leggen.

 

De achtbaan Boomerang kwam plots tot stilstand waardoor de trein het parcours niet achterwaarts kon afleggen.  De reden van het incident is voorlopig onbekend, maar in een filmpje zien we hoe er twee karretjes niet meer op de rails staan, of dit ook de onmiddellijke aanleiding was kon niet worden bevestigd.

KMOV.com

Six Flags stuurde een officieel bericht uit waarin men verteld dat er daadwerkelijk een incident plaats vond op de achtbaan. “Onze Boomerang kon zijn normale rit niet afleggen en kwam halverwege tot stilstand, alle berijders konden de attractie veilig verlaten. Onze eerste hulpdiensten reageerde onmiddellijk en drie personen werden uit voorzorg met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De veiligheid van onze gasten is onze top prioriteit en de attractie zal om die reden gesloten blijven voor een grondige inspectie.”

Op het ogenblik van het incident was het park niet geopend voor het publiek, er vond op dat ogenblik het Six Flags Music Festival evenement plaats. Zangkoren uit de lagere en middelbare scholen waren uitgenodigd in het park en traden op voor een jury.

Speciaal voor de deelnemers waren enkele attracties geopend waaronder The Joker, Inc., Batman the Ride, The Ninja, Boomerang, Superman Mr. Freeze en de Log Flume.

De Boomerang achtbaan werd gebouwd door Vekoma en had een treintje van Arrow Dynamics. De achtbaan opende in 2013 in het park maar was afkomstig van Six Flags Over Texas, weer deze geopend werd in 1989 als Flashback.

 

Bron: KMOV

Foto: Six Flags