Bouw Fata Morgana noodgedwongen stilgelegd in Tivoli Gardens

In Tivoli Gardens liep de bouw van Fata Morgana van een leien dakje, tot men op 20 januari een brief kreeg, waarin te lezen stond dat de bouwwerken onmiddellijk stilgelegd moesten worden.

 

De toren van de attractie bereikte het hoogste punt bijna, maar nu werd de bouw stilgelegd. De stad Kopenhagen liet een brief bezorgen aan het park waarin te lezen stond dat men niet de juiste vergunningen op zak had om de bouw verder te zetten.

Blijkbaar werd er, volgens de Deense media, niet voldaan aan het impactrapport van de attractie op de omgeving en natuur. “We zijn zeer teleurgesteld door deze beslissing, maar we zullen het uiteraard respecteren,” vertelt de directie. Het besluit heeft enkel een impact op de bouw van de toren zelf, de werken aan het gebouw mogen onverhinderd verder gaan.

De nieuwe attractie was gepland te openen in de zomer, of deze streefdatum zal gehaald worden is momenteel nog onzeker.

De Condor zal twee verschillende ervaringen bieden door twee de verschillende types gondels op de attractie. Het eerste type is dat van de klassieke bakjes, die op een grote ronde gemonteerd staan die rond zijn as draait. Bij het tweede type zit men met het gezicht naar buiten gericht en waar de benen los hangen, een beetje vergelijkbaar met de stoeltjes bij Sledge Hammer in Bobbejaanland. Ook deze schijf zal ronddraaien, maar dan veel sneller, zodat deze een intensere rit biedt. Onderaan bevindt zich dan een botsauto attractie, speciaal voor kinderen, de autootjes zullen de vorm van jakhalzen en konijnen krijgen.

 

Bron: cphpost.dk, Parkerlebnis.de

Foto: Tivoli Gardens