Paramount London een stap dichter bij: China investeert miljoenen

De Chinese SinoFortone Group heeft aangekondigd een eerste schijf van 100 miljoen pond (zo’n 132 miljoen euro) te investeren in het £3,2 miljard kostende megaproject London Paramount Entertainment Resort. Dit nieuws werd bekend gemaakt in China tijdens een handelsmissie.

London Paramount Entertainment Resort is een groot project dat zowel een pretpark, evenementruimte en hotels omvat, en zal komen te liggen aan de oevers van de Theems in Noord-Kent (Engeland). Het is het eerste grote project dat valt onder de Nationally Significant Infrastructure Project (NSIP) van de Britse regering. Als alle bouwvergunningen worden goedgekeurd door de gemeenschappen en plaatselijk bestuur, dan moet het park binnen 5 jaar openen in 2021. London Paramount Entertainment Resort moet voor 27 duizend banen zorgen en 15 miljoen bezoekers per jaar lokken.

David Testa, CEO van London Paramount Entertainment Resort, zei: “We zijn verheugd dat de Chinese SinoFortone Group besloten heeft om te investeren in ons project. Dit bewijst dat onze visie voor London Paramount en de ligging in Noord-Kent met uitstekende verbinding naar London, Europa en de rest van de wereld, aantrekkelijk is voor investeerders, bewoners en toeristen.”

Peter Zhang, algemeen directeur en Richard Heygate, senior adviseur bij SinoFortone Group verklaarde: “Londen Paramount is een ideale investeringskans gezien zijn uitstekende connectiviteit met de hoofdstad. We zijn verheugd om te fungeren als een brug tussen China en dit belangrijk Brits en Europees project en zijn enthousiast om Londen Paramount realiteit te kunnen laten worden.”

De investering is zeer belangrijk om de zakelijke band tussen China en het Verenigd Koninkrijk te onderstrepen. In oktober zal Xi Jinpeng, die de internationale investeringen en handelsrelaties stimuleert, naar het Verenigd Koninkrijk afkomen en Hare Majesteit de Koningin ontmoeten.

Nigel Spray, hoofd van de Principal Investments & Advisory zei: “We zijn verheugd dat we twee grote spelers van over heel de wereld bij elkaar gebracht hebben voor dit entertainment resort van wereldklasse. Het resort combineert het beste van Hollywood door middel van Paramount Pictures, het beste van Groot-Brittannië, door de betrokkenheid van de BBC en Aardman Animations en nu ook het beste van de Chinese bouw industrie via SinoFortone Group.”

De aankondiging van deze beslissing om te investeren valt niet toevallig samen met het handelsbezoek aan China door Brits minister van Financiën, George Osborne, en de Britse afdeling van Trade & Investment. Eerder bracht ook wethouder Alan Yarrow, de burgemeester van Londen, een bezoek aan China. Met het London Paramount Entertainment Resort hopen zowel Groot- Brittannië als China op het begin van meerdere succesvolle grote projecten tussen de beide landen.

 

Bron: London Paramount Entertainment Resort