Holiday World houdt van hout

Holiday World gelegen te Indiana, begon rond Kerstmis met hun fans nieuwsgierig te maken door een filmpje te plaatsen waarin men vertelde dat ze aan de houten achtbaan Legend gingen sleutelen. Er verschenen iets later ook foto’s waarop te zien was dat er grote delen track verwijdert werden.  Niemand wist precies wat het park van plan was, tot gisteren een nieuw filmpje op hun facebookpagina verscheen.

 

In het filmpje vertelt men over alle vernieuwingen die het park gaat doorvoeren aan Legend maar ook aan de twee andere houten achtbanen in het park. De liefde voor houten achtbanen lijkt er enorm groot te zijn.

 

 

Legend

Legend opende in 2000 en werd gebouwd door Custom Coasters International, een bedrijf dat ondertussen niet meer bestaat, maar enkele werknemers begonnen hun eigen bedrijf Great Coasters International, die momenteel Heidi The Ride bouwen in Plopsaland De Panne.

Legend zal de grootste vernieuwingen krijgen. Bij deze achtbaan wordt de volledig track vernieuwd en zal er een extra tunnel gebouwd worden. Ook zal er een nieuw element in de baan verwerkt worden, een zogenaamde ‘Double Down’ een airtime element dat de baan nog spannender zal maken, ook zal er een bocht verlaagd worden om er zo voor te zorgen dat de snelheid constanter en hoger is. Verder verdwijnen er mid track breakes, om nog meer snelheid te behouden.

Legend is 1232 meter lang, 30 meter hoog en haalt een snelheid van 95 km/u.

 

 

 

Raven

Raven opende in 1995 en werd ook gebouwd door Custom Coasters International. Deze achtbaan kreeg in de herfst al een gedeeltelijke retracking waardoor de rit nu veel soepeler zou verlopen.

In 2005 werd op deze achtbaan nog gezorgd voor een hogere capaciteit door een extra transfer track toe te voegen met een tweede treintje.

Raven is 853 meter lang en heeft een hoogte van 25 meter waardoor deze achtbaan een snelheid kan behalen van 78 km/u.

 

 

Voyage

Voyage is de grootste houten achtbaan van het park. Deze achtbaan werd gebouwd door The Gravity Group. Met een lengte van net geen 2 km en een hoogte van bijna 50 meter is deze achtbaan goed voor een ritje aan 110 km/u.

Ook voor Voyage staat er een gedeeltelijke retacking op de planning, deze zal voornamelijk gebeuren na het ‘Triple Down’ element. Verder zal de baan op de eerste drie heuvels een dikkere toplaag krijgen waardoor ze ‘smoother’ dan ooit zal lopen.

 

 

Bron en foto: Holiday World