Loopings Group te koop

In navolging van Parques Reunidos staat nu ook de pretparkgroep Loopings te koop, dat melde de Franse vakkrant Les Echo. De hoofdaandeelhouder achter de groep, H.I.G. Capital France, wil zich terugtrekken uit de pretparkwereld.

De looping group werd opgericht op 31/01/2011, de groep kwam tot stand door een samenwerking tussen CDA en de private investeringsgroep H.I.G. Capital France. De groep nam meteen zeven parken over, de meeste daarvan in Frankrijk gelegen.

De groep bestaat voornamelijk uit kleinere parken, maar toonde al een grote investeringsdrang. CDA, ofwel Companie Des Alpes blijft aandeelhouder met 30% maar de groep wordt geleid door H.I.G. Capital France, welke zich nu wil terug trekken.

Vorig jaar kocht de groep nog Planète Sauvage en Mer de Sable over van CDA, waardoor ze nu 11 parken bezitten. Het hoofddoel van de groep is blijven groeien door dynamisch te blijven. Aan investeringen ontbreekt het deze groep alvast niet, want amper een jaar na de overname van La Mer De Sable krijgt het park dit jaar enkele nieuwe attracties.

Ook in Parc Bagatelle werd vorig jaar heel wat geld geïnvesteerd in vernieuwingen en nieuwe attracties.  Een investering die loonde, want het park beleefde een topjaar.

 

De Looping group bezit momenteel 11 parken verdeeld over vijf landen.

Frankrijk:

 • Parc Bagatelle
 • Aquarium de Saint-Malo
 • Aquarium de Touraine
 • Cobac Park
 • Mini-Châteaux Park
 • Planète Sauvage
 • la Mer de Sable

Zwitserland :

 • Aquaparc

Nederland:

 • Avonturenpark Hellendoorn

Verenigd Koninkrijk:

 • Pleasurewood Hills

Spanje:

 • Isla Magica

 

Bronnen: WonderWorldWeb, Les Echo

Foto: Looping Group