Walygator Parc verandert opnieuw van eigenaar

Walygator Parc, gelegen in Lorraine te Frankrijk bestaat dit jaar 27 jaar en heeft al een behoorlijk aantal eigenaars gehad, sinds enkele uren geleden, mag aan het lijstje weer een nieuwe toegevoegd worden, aangezien het park opnieuw verkocht werd.

Eerder vandaag blijkt dat de twee hoofdaandeelhouders en directieleden Jacqueline Lejeune en Franck Deglin hun aandelen verkocht hebben aan een Luxemburgse investeringmaatschappij. Op maandag zal het park officieel overgedragen worden, de directieleden zullen voorlopig blijven om de nodige ondersteuning te bieden.

UPDATE: De nieuwe eigenaar van het park is de groep Aspro-Ocio die het park in bezit kreeg via de luxemburgse investeringsgroep clp. (CLP staat voor “Continental Leisure Project”).

De onderhandelingen voor de overname begonnen al kort voor Allerheiligen, meerdere groepen bleken interesse te hebben in het park. Over het overnamebedrag werd niets bekend gemaakt. Lejeune vertelt nog: “We hebben het park uit het slop gehaald toen het op een laagtepunt stond en investeerden de laatste jaren €10.000.000.”

Onder de geïnteresseerden zouden onder meer de Loopings group en de Plopsa groep geweest zijn, volgens de krant Loractu.

 

Aspro-Ocio Group

De Aspro-Ocio Groep is gevestigd in Spanje, diezelfde groep nam vorig jaar nog walibi sud-ouest over.

De Spaanse Aspro Ocio Groep bezit reeds meer dan 40 recreatieparken in Europa, onder andere Boudewijn Seapark in Brugge te België, Oakwood Theme Park in Wales en Aqualand in Frankrijk, Spanje en Portugal.

 

Voor de werknemers verandert niets

“Het was ons kindje,” vertelt Lejeune nog, “we hebben er voor gezorgd dat het park weer de goede richting uit ging. Voor het personeel zal niets veranderen. De nieuwe investeerders hebben een hart voor het park en zullen verder gaan investeren in vernieuwingen. Wanneer het park op 2 april heropent zal er €1.200.000 geïnvesteerd zijn in de vernieuwingen, waarvan €700.000 gaat naar de renovatie van de houten achtbaan Anaconda.”

Over de plannen met The Monster, de hangende achtbaan van B&M, wordt niets meer gezegd, mogelijk zijn die plannen opnieuw opgeborgen. Het park draaide in 2015 een recordjaar met een opkomst van 420.00 bezoekers en een omzet van €10.000.000.

 

Een bewogen verleden

Walygator Parc heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug, het park werd meermaals overgenomen en veranderde meermaals van naam, ooit begon het park als Big Bang Schtroumpf. Na een eerste faillissement kwam het in handen van de toenmalige Walibi groep die het omdoopte tot Walibi Schtroumpf. Enkele jaren later nam de Aspro Group, die later Six Flags noemde, het park over. Nog enkele jaren later veranderde de naam opnieuw, ditmaal naar Walibi Lorraine. Na nog enkele jaren in handen te komen van StarParks, kwam het park in de handen terecht van de kermisbroers Didier en Claude Le Douarin. De naam wijzigde een laatste maal naar Walygator Parc. Het park raakte in verval, toch leek er redding te komen toen een groepje van vier het park overnam. Deze groep investeerde de laatste jaren heel wat in het park en het leek opnieuw de goede richting uit te gaan, maar werd nu opnieuw verkocht.

 

Bron: Loractu

Foto: Themeparkfreaks